İnsan Hakları Gözlemevi: Telafer'deki Türkmenleri IŞİD'den kurtarın

İnsan Hakları Gözlemevi: Telafer'deki Türkmenleri IŞİD'den kurtarın
Irak İnsan Hakları Gözlemevi, Musul'a ilişkin yayımladığı raporunda Türkmenlere dikkat çekerek, acilen kurtarılmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Irak İnsan Hakları Gözlemevi, Musul'a ilişkin yayımladığı raporunda Türkmenlere dikkat çekti. IŞİD militanlarının Telafer Emniyet Binası yakınındaki elektrik direklerine öldürdüğü 17 kişinin cesetlerini astığını belirterek, "Bu uluslararası insan hakları kriterlerinin apaçık ihlalidir" ifadelerine raporda yer verildi.

IŞİD'ın Telafer'de bir süre önce 200 Türkmeni kaçırıp bir süre alıkoyduktan sonra infaz ettiği hatırlatılan açıklamada, hükûmetin mahsur kalan sivillerle ilgili sessiz kalmasına tepki gösterilerek, Türkmen ilçesindeki sivillerin kurtarılması için güvenlik koridoru açılması talep edildi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkan Yardımcısı ve Kerkük Milletvekili Hasan Turan da, Başbakan Haydar el-Abadi'ye Telafer'in geri alınması için operasyonun başlatılması ve sivillerin IŞİD'ın saldırılarından kurtarılması çağrısı yaptı.

Turan, "uluslararası koalisyonun IŞİD'ın ilçedeki hedeflerini vurması ve siviller için güvenlik koridoru açılarak sığınmacı kamplarında karşılanması gerektiğini" vurguladı.

Etiketler :