İnönü Vakfı'ndan Nilhan Osmanoğlu'na yanıt

İnönü Vakfı'ndan Nilhan Osmanoğlu'na yanıt
İsmet İnönü'yü hedef alan 2. Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu'na İnönü Vakfı'ndan yanıt geldi.

2. Abdülhamid’in torunu Nilhan Osmanoğlu, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü hakkında iddialarına İnönü Vakfı’dan açıklama geldi. Osmanoğlu, İnönü hakkında Abdülhamid’in eşinin mücevherlerini alıp Türkiye’ye döndüğünü ve bir süre sonra bu mücevherlerin eşinin üzerinde görüldüğünü iddia etmişti.

Osmanoğlu'nun iddialarına sert yanıt veren İnönü Vakfı'nın açıklaması şöyle:

“Kendisini II. Abdülhamit’in torunu ve Osmanlı Hanedanının temsilcisi gösteren ve bir süredir medya organlarına açıklamalarda bulunan Nilhan OSMANOĞLU adındaki bir kişi, sosyal medyada yayınlanan bir konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin İkinci Cumhurbaşkanı ve İstiklal Savaşımızın kahraman komutanı Merhum İsmet İnönü hakkında tüyler ürpertici ve son derece çirkin iftiralarda bulunmuştur.

Peşinen belirtmek isteriz ki bu çok seviyesiz, çok gülünç ve dayanaksız iddianın mutlak surette gerçek dışı ve kötü bir iftiradan ibaret olduğunu belirtmekle yetinmek istiyoruz. Bunun ötesinde savunmaya geçmenin, müfterinin planladığı amacına hizmet edeceğini değerlendirmekteyiz.

Bilindiği üzere son dönemlerde, tarihimize mal olmuş ve Cumhuriyet tarihimizin mümtaz bir değerine dönüşmüş Merhum İsmet İnönü’ye karşı, sistemli şekilde bir iftira ve saldırı kampanyası yürütülmektedir. Bu kampanyaya kimi zaman, ülke yönetiminde önemli mevkileri işgal etme konumunda bulunan bir takım siyaset adamlarının öncülük ettikleri de ibretle ve pek tabii üzüntüyle gözlemlenmektedir.

Oluşturulan mevcut sosyal/siyasal konjonktürden feyiz ve cesaret alan bu ve benzeri saldırılar, İnönü ile birlikte esasen İnönü üzerinden Cumhuriyetimizi, Cumhuriyetin kuruluş değerlerini ve Atatürk’ü karalama ve gözden düşürme örtülü amacını taşımaktadır. Bu son saldırının, kendisini Osmanlı Hanedan üyesi olarak gösteren bir kişiden gelmesi, bu bakımdan ayrıca düşündürücüdür.

Bu çirkin iftiranın medya organlarında dolaşıma girmesinin ardından, çok sayıda duyarlı yurttaşımız, Vakfımızı arayarak, elektronik yazı göndererek, konunun yargıya taşınmasını istemektedirler.

Bilinmelidir ki şu ana kadar buna benzer birçok saldırıya ilişkin tarafımızca konu yargı organlarına intikal ettirilmiştir. Biz aynı kararlılıkla, ağır hakaret içeren bu iftirayı da elbette en kısa zamanda yargıya götüreceğiz. Bunun yanında, elinde hiçbir delil ve dayanak olmadığı ve olamayacağı halde, tarihi şahsiyetlere ve Cumhuriyet’e karşı pervasızca gerçekleştirilen bu saldırı karşısında, hamiyet sahibi Cumhuriyet Savcılarını da görevlerinin gereğini yapmaya çağırıyoruz.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.”

Etiketler :