İngiltere’de Beşiktaş’ı korkutan Talisca gelişmesi!

İngiltere’de Beşiktaş’ı korkutan Talisca gelişmesi!
Talisca’nın, Premier Lig için gerekli çalışma izni koşullarını karşılamasa da İngiltere Futbol Federasyonu’nun raporuna örnek isim olarak girmesi Manchester United veya başka bir Ada kulübüne transferinin önündeki engeli ortadan kaldırıyor.

Skorer’in haberine göre Beşiktaş’ta İzni bitmesine rağmen takıma katılmadığı için Teknik Direktör Şenol Güneş ve Başkan Fikret Orman'ın tepkisini çeken Anderson Talisca'nın, İngiltere'ye transferinin mümkün olmadığına dair yorumlar tam olarak gerçeği yansıtmıyor. United’ın Talisca’yı Premier Lig’de oynatabilmesi için bir ihtimal daha var.

Premier Lig'de bir yabancı oyuncunun çalışma izni alabilmesi için ülkesinin milli takımının son iki yıldaki maçlarının belli bir bölümünde oynaması gerekiyor. Talisca’nın ülkesi Brezilya FIFA sıralamasında ilk 10’da olduğu için milli maçların en az yüzde 30'unda forma giymiş olması gerekiyor ve Talisca bu kriteri karşılamıyor.

Fakat Manchester United’ın Talisca için Exceptions Panel itiraz mercisine başvurarak Ada için gerekli izni alma ihtimali bulunuyor.

Etiketler :