İmam hatipler LYS'de çakıldı

İmam hatipler LYS'de çakıldı
Sonuçlara göre, sınava giren her 5 imam hatipliden sadece 1’i üniversitelerin lisans programına girebildi.

LYS sonuçlarından ilginç veriler ortaya çıktı. 222 bin 925 imam hatip lisesi mezunundan sadece 40 bini lisans tercihlerine yerleşebildi.

ÖSYM, 2017 yükseköğretim merkezi yerleştirme sonuçlarını (ÖSYS 2017) açıkladı. Sonuçların açıklanmasının ardından sayısal veriler de açıklandı. Buna göre Anadolu Lisesi mezunu 396 bin adaydan 138 bini, Fen Lisesi mezunu 22 bin adaydan 12 bini bir lisans programına yerleşirken, 222 bin 925 imam hatip lisesi mezunundan sadece 40 bini lisans tercihlerine yerleşebildi.

Bu sonuçlara göre, sınava giren her 5 imam hatipliden sadece 1’i üniversitelerin lisans programına girebildi.

Üniversiteye yerleşenlerin oranının düşük kaldığı bir diğer okul türü ise meslek liseleri oldu. ÖSYM, sonuçları açıklamasının ardından LYS'ye dair verileri de paylaştı. 2017’de tercih yapma hakkı bulunan 1.8 milyon adaydan sadece yarısının tercih yapması dikkat çekti. Lise son sınıfta sınavlara giren 960 bin adaydan sadece 208 bini lisans programlarına yerleşirken, 625 bininin hayali seneye kaldı.

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği'nin düzenlediği toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imam hatiplileri 'milletin ve ümmetin umudu' olarak nitelendirmişti. Üniversiteye öğrenci yerleştirme oranının düşük kaldığı imam hatip liseleri sık sık devlet desteği ve teşvikleriyle gündeme geliyor.

Etiketler :