İmam hatibe öğrenci çekmek için kampanya başlattılar

İmam hatibe öğrenci çekmek için kampanya başlattılar
Kamu kaynaklarını imam hatip okullarının çoğaltılması ve özendirilmesi için seferber eden AKP, bu okullara yönelik uygulanan promosyon politikalarına bir yenisini daha ekledi.

Birgün'ün haberine göre İzmir'de Şehit Astsubay Bülent Aydın İmam Hatip Ortaokulu'na kaydolan her öğrenciye 250 lira burs verileceği duyuruldu. İddiaya göre bu çalışmayı Hilal Mahallesi Muhtarlığı üstlendi. Muhtarlık, mahallenin her yerine astığı afişlerle ailelerin çocuklarını Şehit Astsubay Bülent Aydın İmam Hatip Ortaokulu'na kayıt ettirmesini isteyerek, “Şehit Astsubay Bülent Aydın Ortaokulu açıldı. Okula yazılan her çocuğa aylık 250 TL burs verilecektir. 5'inci, 6'ncı ve 7'inci sınıflara çocuklarını yazdırmak isteyen aileler, mahalle muhtarlığına müracaat edebilir” ifadelerine yer verdi.

KAYNAK DİNİ VAKIFLARDAN

İmam hatip ortaokullarına sağlanan burs imkânı sadece Şehit Astsubay Bülent Aydın İmam Hatip Ortaokulu ile sınırlı kalmadı. İddiaya göre İzmir'in çeşitli semtlerinde bulunan farklı okullarda da aynı uygulama hayata geçirildi. İmam hatipli öğrencilere sağlanan bursların Milli Eğitim Bakanlığ kaynaklı protokolü imzalayan dini vakıflar üzerinden karşılandığı da öne sürüldü.

Etiketler :