İğne olmaktan korkanlara müjde! Artık bu bandı kullanabileceksiniz...

İğne olmaktan korkanlara müjde! Artık bu bandı kullanabileceksiniz...
İğne olmaktansa hap ile iyileşmeye çabalayanlara müjdeli bir haber geldi. Artık iğne yerine bant kullanılabilecek.

İğne olmaktan korkuyorsanız müjde! Bant kullanarak aynı tedaviye erişim sağlama döneminiz geldi.

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün finansal desteğiyle Emory Üniversitesi ve Georgia Teknoloji Enstitüsü tarafından acı vermeyen, insanların kendi kendilerine uygulayabileceği bant şeklinde grip aşısı geliştirildi.

Bu "aşı bandı", yapılan ilk testlerde önemli başarılar elde etti. Testlere katılan gönüllüler, bu 'bant aşı'yı normal iğneye tercih ettiklerini söylüyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre bandın yapışkan yüzeyinde, derinin içine giren yüz tane ufak ve tüy şeklinde mikro iğne mevcut. Bu yöntemin iğneden korkan insanlar da göz önüne alındığında daha fazla insanın aşı olmasına yardımcı olması umuluyor. Standart grip aşısının aksine, buzdolabında tutulması gerekmiyor, bu da eczanelerin aşıyı rahatlıkla raflarda saklayabileceği anlamına geliyor.

Bant aşı, derinin üst katmanına nüfuz ediyor. Standart aşılarda kullanılan iğne ise derinin içine girerek, kaslara ulaşıyor. Araştırmayı yürüten Profesör Mark Prausnitz, "Mikroskobun altında baktığınızda üzerinde ufak iğneler olduğunu göreceksiniz. Acı vermeden deriye işleyebiliyorlar" diyor.

Etiketler :