İçişleri değil, AKP'nin tehdit bakanı: 'Sen bittin'

İçişleri değil, AKP'nin tehdit bakanı: 'Sen bittin'
‘Sen bittin’, ‘Taş üstünde taş bırakmayacağım’, ‘Yürüten adam değildir’… Bunlar ve benzeri daha birçok sözün sahibi bir Bakan. Hedefinde her daim muhalefet olan İçişleri Bakanı Soylu, neredeyse tehdit içermeyen tek bir cümle dahi kurmuyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son zamanlarda AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sonra ismi kamuoyunun gündemine sık gelen ikinci isim haline geldi.  Ancak ülkenin iç güvenliğinden sorumlu olan Soylu’nun isminin duyulma nedeni başarıları değil, muhalefeti tehdit. Bakan Soylu, muhalefeti tehdit etmeden veya muhalefete karşı yasa dışı görevlendirmeler yapmadan neredeyse tek cümle dahi kurmuyor.

Birgün'de yer alan habere göre Soylu’nun gündeme gelen son sözleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na dair. Ankara’da muhtarların da bulunduğu bir etkinlikte konuşan Soylu, “Sesimizin gür çıkması makamımızdan, mevkimizden değil, milletimizin oyundan ve desteğindendir” dedi ve kendisini dinleyenlere Kılıçdaroğlu hakkında şu talimatı verdi: “Sizden bir tek şey isterim; Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne Kılıçdaroğlu’nun adımını attırmayın.”

Ancak bunlar ilk değil, Soylu’nun benzer sözleri yakın dönem arşivlerinde hala duruyor. Herkesin güvenliğini sağlamak yerine görevinden aldığı gücü muhalefeti tehdit etmek için kullanan sözlerinden bazı örnekler şöyle:

‘SEN BİTTİN’

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, hakkında bazı bilgiler açıklayacağını söylemesi üzerine konuşan Soylu: “Kılıçdaroğlu, senin aklın gibi ipin de çürüktür, sen onu da beceremezsin. Kılıçdaroğlu, sana açık açık söylüyorum sen bittin.” (10 Aralık 2017)

- Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde ‘iş birlikçi’ suçlamasıyla PKK’liler tarafından öldürülen yurttaşın ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ı telefonla arayan Soylu, şu ifadeleri kullandı: “O köyde taş taş üstünde bırakmayacağım. O teröristleri yakalayacağım. Sizi CHP bile kurtaramayacak.” (27 Haziran 2018)

-CHP’li il başkanları hakkındaki ‘talimatı’nı Soylu şu sözlerle açıkladı: “Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; ‘CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin’ diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. PKK mensuplarının cenazeleri var.” (28 Haziran 2018)

‘ADAM DEĞİLİM’

-Soylu, açlık grevi yapan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek amacıyla yürüyüş yapmak isteyen HDP’li vekillere şöyle seslendi: “Şimdi ‘Apo’ içeride diye, güya milletvekilleri yürüyüş yapacaklarmış sağda solda. Sizi yürüten adam değildir.” (10 Şubat 2019)

-HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cezaevinden çıkması gerektiğini ifade eden kişilere Soylu’nun yanıtı şu oldu: “Hadi güçleri yetsin de çıkarsınlar bakayım.” (6 Haziran 2018)

‘TEHDİT’ EDİLMİŞ!

Tüm bu ifadeleri kullanan İçişleri Bakanı Soylu, kendilerinin tehdit edildiğini iddia etmekten ise geri durmadı.

24 Haziran seçimlerinde HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Selahattin Demirtaş’ın seçim propagandası için yaptığı konuşmayı değerlendiren Bakan, “Dün gece yarısı oturdum, analiz ettim” dedi ve şöyle devam etti: “Bir cümlesi dikkatimi çekti. ‘Bir oyluk canları var’ dedi. Hepimizi tehdit ediyor.”

Etiketler :