İçişleri Bakanlığı sarı yelek avında

İçişleri Bakanlığı sarı yelek avında
İçişleri Bakanlığı’nın Fransa’daki protestocuların giydiği sarı yeleklerin Türkiye’de üretiminin ve satışının artıp artmadığını araştırdığı ortaya çıktı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, yetersiz ekonomi politikaları sebebiyle eylem başlatan “Sarı Yelekliler” beşinci kez eşzamanlı olarak sokakları doldururken Türkiye’de de sarı yelek araştırmasının yapıldığı ortaya çıktı.

Fransa’da hükümete dönük eylemlerde zamların durdurulmasına karşın eylemciler sokakları terk etmiyor. Sarı yelek giyen eylemcilerin çeşitli ülkelerde de ortaya çıktığını fark eden hükümet, Türkiye’de Mahmutpaşa’da inceleme yaptı.

İçişleri Bakanlığı yetkilileri, sosyal medya üzerinden “sarı yelekliler Türkiye’de de ortaya çıkacak” iddialarının ardından sarı yelek üretiminin ve satışının artıp artmadığına yönelik bir araştırma yaptı. Başta İstanbul Mahmutpaşa olmak üzere birçok noktada araştırma yapan Bakanlık yetkililerinin sarı yeleklerin üretiminin ve satışının artmadığına yönelik bir değerlendirme raporu hazırladığı ve bu raporu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile paylaştığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, İçişleri Bakanı Soylu da Türkiye’de “sarı yelek” tehlikesinin ve bir eylem hazırlığının olmadığına ve iddiaların sosyal medyanın bir köpürtmesi olduğuna yönelik bir raporu AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile paylaştı.

Paranoyak bir durum

İçişleri Bakanlığı yetkililerinin “sarı yelek” araştırmasını, CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu BirGün’den Hüseyin Şimşek'e değerlendirdi.

Hükümetin Gezi Direnişi’nin ardından “paranoyaklaştığını” ifade eden Erdoğdu, “Hükümet son dönemde son derece paranoyaklaştı. Gezi gibi dünyanın en nahif, en barışçıl, devlet şiddetine rağmen ona karşılık vermeyen zarafetli direnişte yaşanan olaylar AKP’yi bu duruma getirdi” dedi.

Türkiye bunu hak etmiyor

Gezi Direnişi’nin hükümette bir travmaya da neden olduğunu ifade eden Erdoğdu, “Bir demokrasinin sağlamlığı ‘toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı’nın uygulanması ile belirlenir. Bu hakkı daha olmadan kısıtlamaya çalışmak ilkel faşizmde olur. Türkiye bunu hak etmiyor ve bu davranışlar, Türkiye’nin uluslararası itibarına da zarar veriyor” diye konuştu.

Etiketler :