İBB seçimi üçüncü turda sonuçlandı: Mevlüt Uysal yeni başkan oldu!

İBB seçimi üçüncü turda sonuçlandı: Mevlüt Uysal yeni başkan oldu!
AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu. CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile Uysal başkanlık için yarışıyor. İlk tur oylama sona erdi. Oylar sayıldı. İlk turda Mevlüt...

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu. CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile Uysal başkanlık için yarışıyor. İlk tur oylama sona erdi. Oylar sayıldı. İlk turda Mevlüt Uysal 179, Ekrem İmamoğlu 126 oy aldı. Seçimde ikinci turda da durum değişmedi: Mevlüt Uysal 179 oy , Ekrem İmamoğlu 128 oy ve geçersiz 1 oy çıktı.

Salt çoğunluğun arandığı üçüncü turda AKP'nin adayı Mevlüt Uysal oyların çoğunluğunu alarak, İstanbul Büyükşehir Belediyenin yeni başkanı oldu.

Ayrıntılar geliyor...

YER KAVGASI ÇIKTI

Başkan seçimi için saat 15.00'da toplanıldı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal secimi izlemek için geldiği İBB’deki locada oturacak yer bulamayınca “AK Partililer bütün salonu doldurmuş bize oturacak yer yok diye bağırınca” ortalık bir süre karıştı.

İLK TUR SONA ERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) başkanlık seçimi başladı. İBB Meclisi'ne, Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet başkanlık ediyor.  Oy verme işleminin öncesinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu ve AKP adayı Mevlüt Uysal birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından meclis başkanı Selamet, seçimin nasıl yapılacağına dair üyelere bilgi verdi. Ardından oy verme işlemleri başladı. Oy verme işleminde üyelerin isimleri tek tek okundu.

307 oyun kullanıldığı ilk tur oylama yaklaşık 1 saat sürdü. Oylamanın ardından oyların sayımı işlemine geçildi.

İŞTE İLK TUR SONUÇLARI

Oyların sayımı tamamlandı. İlk tur sonuçları şöyle oldu:

Mevlüt Uysal: 179

Ekrem İmamoğlu: 126

İlk sonuçların belli olmasının ardından ikinci tur oylamaya geçildi.

İKİNCİ TUR SONUÇLARI

Mevlüt Uysal 179 oy , Ekrem İmamoğlu 128 oy ve geçersiz 1 oy çıktı.

Etiketler :