İBB: Tuzla'daki kokunun sebebi Atıksu kolektörü

İBB: Tuzla'daki kokunun sebebi Atıksu kolektörü
İstanbul Tuzla'da kaynağı bir türlü belirlenemeyen ve genizleri yakan kokunın ne olduğu sonunda anlaşıldı. İStanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada. "Tuzla'daki kokunun atıksu kolektöründen kaynaklandığı...

İstanbul Tuzla'da kaynağı bir türlü belirlenemeyen ve genizleri yakan kokunın ne olduğu sonunda anlaşıldı. İStanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada. "Tuzla'daki kokunun atıksu kolektöründen kaynaklandığı ve insan sağlığını olumsuz etkileyen bir durum olmadığı tespit edildi" açıklaması yapıldı.

Akşam saatlerinde İstanbul'un Tuzla ilçesinde geniz yakan koku paniği yaşandı. AFAD, İBB, İGDAş, İSKİ ve ilgili diğer birim ekipleri alarma geçti. Yaşanan panik sonrası çok sayıda vatandaş hastanelere akın etti.

Ekiplerin çalışmalarının ardından kokunun, atıksu kolektör hattına kaçak deşarj edilen kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edildi.

İBB'den yapılan açıklamada insan sağlığını olumsuz etkileyen bir durum olmadığı belirtilirken, "İSKİ, kolektör kapaklarından hava tahliyesi yolu ile kokuyu gidermeye çalışmaktadır" ifadesi kullanıldı.

İBB'DEN AÇIKLAMA

İBB'nin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verdi:

"İBB birimleri, atıksu kolektörlerine kaçak kimyasal deşarjların kaynağını ve vidanjörlerle savaklama yapılıp yapılmadığını tespit için çok yönlü incelemelerini sürdürmektedir.

Ayrıca, kolektörlerlerden alınan numuneler İSKİ Laboratuvarlarında analiz edilmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bütün birimleri ile, ilgili kurumlarla koordinasyon içinde gerekli inceleme ve araştırmalarına devam etmekte olup, sorumlulular hakkında adli ve hukuki yollar sonuna kadar takip edilecektir.

Komuoyuna önemle duyurulur."

"CİHAZDA TANIMLI OLMAYAN GAZ"

Habertürk Haber Merkezi'nin haberine göre; AFAD ekipleri cihazlarla ölçüm yaptı. Yapılan ölçümlerde ilk belirlemelere göre, kokuya neden olan gazın ölçüm yapılan cihaza tanımlı olmayan bir gaz olduğu ve bu nedenle gazın kaynağının anlaşılamadığı öğrenildi.

HIFZISSIHHA TESPİT EDECEK

Kokuya neden olan maddenin kanalizasyondan alınacak numunelerin İstanbul Hıfzıssıhha Enstitüsü Laboratuvarlarında incelenmesinin ardından tespit edileceği öğrenildi.

İlgili Haberler
Etiketler :