İBB'den flaş karar: Kaldırılan Beşiktaş-Adalar seferleri yeniden başlayacak!

İBB'den flaş karar: Kaldırılan Beşiktaş-Adalar seferleri yeniden başlayacak!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Şehir Hatları İşletmeleri, bu yılbaşı itibariyle zarar ettiği hatlardan biri olan Adalar seferlerini kaldırmıştı. Konuyu bugünkü İBB Meclis Toplantısı’nda dile getirildi. CHP’nin...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Şehir Hatları İşletmeleri, bu yılbaşı itibariyle zarar ettiği hatlardan biri olan Adalar seferlerini kaldırmıştı. Konuyu bugünkü İBB Meclis Toplantısı’nda dile getirildi. CHP’nin İBB ve Adalar Belediyesi Meclis Üyesi Avedis Kevork Hilkat’ın soru önergesi üzerine, AKP Grup Başkan Vekili Yardımcısı Faruk Aydın, seferlerin en kısa zamanda yeniden başlatılacağını söyledi.

"EN KISA SÜREDE BAŞLAYACAK"

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konu gündeme getirildi ve aynı gün cevaplanması dikkat çekti. CHP’li Meclis Üyesi Hilkat’ın önergesini yanıtlayan Faruk Aydın şöyle konuştu:

"Şehir Hatları Genel Müdürümüzden aldığımız bilgiye göre, seferlere en kısa sürede başlanacak."

SEFER HATTI 1846'DAN BERİ VAR

İlk kez 1846 yılında tarifeli vapur seferlerinin başlamasıyla İstanbul ile Adalar arasındaki toplu ulaşımın başladığını ve bugün Adalar'ın sorunlarının başında ulaşımın geldiğini söyleyen Hilkat, önergesinde, Şehir Hatları'nın bugüne kadar yaz kış demeden sefer yaptığını, deniz otobüslerinin ise sadece yazın çalıştığına dikkat çekti.

Hilkat, “Yeterli yolcu yok, zarar edilir” bahanesiyle temel ulaşım haklarından mahrum bırakılmalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirilip, İstanbul Şehir Hatları A.Ş.’nin Adalar’da yaz kış yaşayanların beklentilerini karşılayacak şekilde tarifeler düzenlemediğini, aksine kâr etmiyor gerekçesiyle bazı seferlerin kaldırıldığını söyledi.

Etiketler :