'Hz. Nuh'un cep telefonu vardı' diyen Yavuz Örnek'ten yeni açıklama

'Hz. Nuh'un cep telefonu vardı' diyen Yavuz Örnek'ten yeni açıklama
"Hazreti Nuh'un cep telefonu olduğu" sözleriyle gündem olan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Örnek'ten yeni bir açıklama daha geldi

"Hazreti Nuh'un cep telefonu olduğu" sözleriyle gündem olan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Örnek'ten yeni bir açıklama daha geldi. Örnek, “Fen bilimini ilahiyat ile yan yana koyamayanlar bilmelidir ki fen bilimleri mutlak olarak bir yaratıcının var olduğunu ispatlamaktadır” iddiasında bulundu.

İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yavuz Örnek, ilahiyatın; fen, sosyal ve sağlık bilimleri ile ortak noktalarının olduğunu söyleyerek ilahiyat fakültelerinde fen bilimlerinin okutulmasını istedi.

Dr. Örnek, evrende meydana gelen bazı olaylara değinerek şunlar söyledi: "Teneffüs ettiğimiz oksijenin büyük bir kısmını okyanuslardaki planktonların sağladığını, şimşeklerin etkisi ile atmosferin toprağa, denizlere milyarlarca ton gıda hammaddesi gönderdiğini, atmosferde şimşeklerle amino asitlerin oluştuğunu, mantoda Everest Tepesini aşacak su kaynağının bulunduğunu, meteor taşlarında genlerimizi, DNA’mızı oluşturan maddelerin ve vücudumuzdaki proteinleri oluşturan amino asitlerin bulunduğunu, boşlukta ve okyanusların binlerce metre altında bir canlının sağ kaldığını, havada günlerce kuşların hiç yere konmadan uçtuğunu ve daha nice bilimsel olayların yüzeysel olarak ilahiyat fakültelerinde okutulması gerekmektedir.”

Osmanlı medrese eğitimini örnek gösterdi

İlahiyatın diğer bilimlerden ayrıcalıklı olduğunu öne süren Dr. Örnek şöyle konuştu: “Günümüzde bütün dünyadaki üniversite ve araştırma merkezlerinde atomun çekirdeğinden, galaksilere, DNA’dan ilaca, siyasetten istihbarata geniş bir yelpazede binlerce farklı alanda bilimsel araştırmalar yapılmaktadır. Bu çok farklı dallardaki araştırmaların hemen her birinin diğerlerinden bazıları ile ortak bilimsel noktaları vardır. Kimyanın inşaat ile, jeolojinin tarih ile, matematiğin bütün fen dalları ile ortak ilgisi olduğu gibi. Fakat bir bilim dalı vardır ki onun pek çok bilimle ortak yanları vardır. Bu bilim dalı ilahiyattır. İlahiyat biliminin fen, sosyal ve sağlık bilimleri ile ortak noktalarının olması onu ayrıcalıklı kılmaktadır. Osmanlının son zamanlarına kadar bütün bilimlerle birlikte ilahiyat bilimleri de okutulmuştur. Daha sonra fen bilimleri bu bilimden çıkarılmış cezasını da bütün ülke çekmiştir.”

'Fen bilimleri bir yaratıcının var olduğunu ispatlıyor'

İlahiyat fakültelerinde yüzeysel de olsa fen bilimlerinin okutulması gerektiğini savunan Dr. Yavuz Örnek, “İlahiyat fakülteleri 5 yıla çıkarılıp, bu eğitim süresi içinde fizik, kimya, biyoloji, astronomi, genetik, doğal enerji kaynakları, atom, nükleer enerji, atmosfer kimyası, okyanus bilimi, jeoloji ve anatomi gibi bilimlerin ezbere dayanmayan temel bilgileri okutulmalıdır. Fen bilimini ilahiyat ile yan yana koyamayanlar bilmelidir ki fen bilimleri mutlak olarak bir yaratıcının var olduğunu ispatlamaktadır. Şurası bir gerçek ki; ‘Doğru bir din doğru bir bilimle asla çatışmaz. Çatışma varsa bunlardan biri muhakkak yanlıştır’. İlahiyat fakültelerinde fen bilimlerinin yüzeysel de olsa okutulması elzemdir, olmazsa olmazdır” dedi.

'Hz. Nuh'un cep telefonu vardı' demişti

Yrd. Doç. Dr. Yavuz Örnek katıldığı bir televizyon programında "Hz. Nuh’un kendisine inanmayarak gemiye binmeyen oğlunu ikna etmek için cep telefonu ile görüştüğünü" söylemesiyle gündeme gelmişti. Örnek bu söyledikleri tepki görünce de "Bıraksalar ikna ederdim" diyerek sözlerini sürdürmüş, ”İnsanlar karşı tarafı dinlemeden yorum yapıyor. Bana belgelerimi söyletmediler. Üniversite de bize posta koydu demeyeyim de ‘Hocam bu işleri şimdi konuşma. Biraz ortalık soğusun ondan sonra devam edersin' dedi" demişti.