Hürriyet Okur temsilcisi Faruk Bildirici ve fotomuhabir Muhsin Akgün twitter'da birbirine girdi!

Hürriyet Okur temsilcisi Faruk Bildirici ve fotomuhabir Muhsin Akgün twitter'da birbirine girdi!
Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici'nin geçen hafta köşesine taşıdığı gazete içinde iddiaya ilişkin kavga büyüyor. Konunun diğer muhattabı Hürriyet Fotomuhabiri Muhsin Akgün, twitter hesabından Bildirici'yi ispata davet etti.

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici'nin geçen hafta köşesine taşıdığı gazete içinde iddiaya ilişkin kavga büyüyor. Konunun diğer muhattabı Hürriyet Fotomuhabiri Muhsin Akgün twitter hesabından, Bildirici'yi ispata davet etti.

Bildirici geçen hafta medyada daha önce görülmemiş şekilde, Hürriyet içerisinde yaşanıp gittiğini ancak kimsenin de haberi olmadığını iddia ettiği bir konuyu gündeme getirdi. İddiaya göre Hürriyet'te foto muhabirliği yapan iki ismin, dışarıda kendi stüdyoları kurarak hem Hürriyet'e hem de başka kurumlara ücretli fotoğraf çekiyorlardı.

Bu isimlerden birisi Ayşe Arman'ın Asmalımescit'teki stüdyosunda para verip çektirdiği fotoğrafları kullandığını instagram sayfasından "Bir sürü profesyonel fotoğrafçıyla çalışıyorum, biri de @emreyunusoglu. Arkadaşım olduğu için biraz indirim yapıyor ama çatır çatır parasını alıyor" notuyla ilan ettiği Emre Yunusoğlu idi.

Diğeri ise kendisi için dışarıda bir stüdyo kuran, para karşılığı fotoğrafçılık yapan ve hem de bunu kurduğu internet sayfasında açık açık ilan eden Muhsin Akgün'dü. Bildirici Akgün'e bu durumu sormuş ancak cevap gelmemişti.

Bildirici, Hürriyet'in iki foto muhabirinin yaptıkları şeyin meslek etiği açısından problemli olduğunu belirttiği yazısında çarpıcı bir iddiayı daha gündeme getirdi:

"Ertuğrul Özkök’ün köşesinde 18 Mart 2017’de yayınlanan Ferzan Özpetek Tuba Büyüküstün fotoğrafına “Milliyet Sanat” imzası konulmuş; Milliyet Sanat da bu fotoğraf için Hürriyet’e 75 dolarlık fatura çıkarmıştı. Ama Milliyet Sanat için o fotoğrafı çeken Muhsin Akgün’dü. Sonuçta Hürriyet, kendi elemanının çektiği fotoğrafa telif ödemek zorunda kalmıştı!"

AKGÜN'DEN BİLDİRİCİ'YE: ÖZÜR DİLEYECEKSİN!

Faruk Bildirici'nin kaleme aldığı bu satırlara cevap aradan bir hafta geçtikten sonra geldi. İddiaların muhatabı olan iki foto muhabirinden Muhsin Akgün twitter hesabından Faruk Bildirici'ye "İddia ispat gerektirir ,belgelerini görelim, özür dileyeceksin" ve hemen ardından "Belgesiz iddiaların ile ilgili halen bir düzeltme yazısı yayınlamadığın gibi özür de dilemedin... Yalancı " diye yazdı.

BİLDİRİCİ'DEN YANIT

Faruk Bildirici'de bu tepkilere aynı paylaşımın altına yazarak, şu cevabı verdi: "Bu hakareti Hürriyet çalışanı olarak mı yazıyorsunuz? Yoksa stüdyo işleten, onlarca şirkete iş yapan bir profesyonel olarak mı? Medeni bir gazeteci önce ombudsmanın sorduğu sorulara yanıt verir, sonra karşılık bekler..."

YA BELGE YA ÖZÜR

Hürriyet foto muhabiri Muhsin Akgün ise Bildirici'nin bu sözlerine, "75 Dolar gibi net bir rakam diye yazı yazan ombudsman belgesini de görmüştür değil mi? Ya belgeyi yayınla ya da özür dile..." şeklinde karşılık verdi.

İŞTE TWİTTER'DAKİ O ATIŞMA:

Etiketler :