Hürriyet Gazetesi o köşe yazarıyla yolları ayırdı!

Hürriyet Gazetesi o köşe yazarıyla yolları ayırdı!
Hürriyet Gazetesi'nin, köşe yazarı Akif Beki ile yollarını ayırdı.

Hürriyet Gazetesi, köşe yazarı Akif Beki ile yollarını ayırdı. Hürriyet'ten alınan bilgiye göre ayrılık kesinleşti.

Hürriyet gazetesinde 23 Eylül 2013'ten beri haftada 4 gün köşe yazan Akif Beki'nin yazılarına son verildiği öğrenildi.

Hürriyet yönetiminin Akif Beki ile yollarını ayırmasında, Diyanet İşleri Başkanlığı görevinden ayrılan Mehmet Görmez'e destek verdiği son yazılarının etkili olduğu ileri sürüldü.

Ancak asıl güçlü gerekçenin Hüseyin Gülerce hakkında yazdığı yazılar olduğu iddia ediliyor.

CEM KÜÇÜK 2 AĞUSTOS'TA YAZMIŞTI

Akif Beki'nin Hüseyin Gülerce'yi eleştirdiği yazıların kovulmasında asıl neden olduğu öne sürülüyor. Bu iddianın sahibi ise 2 Ağustos'ta Türkiye gazetesindeki köşesinde Akif Beki'nin kovulacağını yazan Cem Küçük.

Küçük, 2 Ağustos'ta kaleme aldığı yazısında Gülerce'yi 'devletin adamı' ilan edip, onu eleştiren Hürriyet yazarı Akif Beki için şunları yazmıştı:

"Ahmet Hakan ve Akif Beki adlı ikiz kardeşlere dair ne yazsak az. Biz muhafazakârların içinden bu iki tip çıktığı için tüm muhafazakâr insanlar utanıyor. Ahmet Hakan 2014-16 arası FETÖ tetikçiliği yaparak suç işlediğini kendi bile itiraf ediyor. Akif Beki ise 7 Haziran 2015'te artık iktidardan düştü diye anında Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı satan bir tip. Zaten kovulmanın, medeni ölü olmanın eşiğinde. Akif ikinci Levent Gültekin olmaya hazırlanıyor".

Küçük ayrıca Beki'nin ilerleyen günlerde Karar gazetesinde yazacağını iddia etti.

İşte Küçük'ün o tweeti:

BEKİ'NİN KARİYERİ

1990 yılında gazeteciliğe başlayan Beki, Zaman Gazetesi, Flash Tv, Haftalık İzlenim, Yeni Şafak, Yeni Yüzyıl ve Turkish Daily News'te çalıştı.

1998 yılında Kanal 7'nin Washington Temsilciliği'ne atandı. Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde dizi yazıları yayınladı. 2001'de aynı kanalın Ankara temsilcisi olarak görevine devam etti.

Ahmet Hakan'ın Kanal 7'den ayrılmasından sonra haberlerin sunumuyla görevlendirilen Akif Beki, kısa bir süre sonra buradaki görevinden istifa ederek, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözcülüğü görevine getirildi.

Yıllarca Radikal gazetesinde köşe yazarlığı da yapan Beki, 2013'te Başbakanlık Sözcülüğü görevinden ayrıldı.

Beki, son dönemde Hürriyet gazetesinde köşe yazıyordu.

Etiketler :