Hulusi Akar ve bakanlar, bardaklarını Kraliçe Elizabeth’in yaş günü için kaldırdı

Hulusi Akar ve bakanlar, bardaklarını Kraliçe Elizabeth’in yaş günü için kaldırdı
Kraliçe Elizabeth'in 91

Kraliçe Elizabeth'in 91. yaş kutlamasında Ankara’daki İngiltere Büyükelçiliği konutunda düzenlenen resepsiyonda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı bardak kaldırdı.

İngiltere Kraliçesi 2’inci Elizabeth’in 91’inci yaş günü için Ankara’daki İngiltere Büyükelçiliği konutunda düzenlenen resepsiyonda iki ülkenin emperyalizmin savaş makinası NATO’ya üyeliği kapsamındaki müttefikliğine yapılan övgüler öne çıktı.

Resepsiyona Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı da katıldı. Hulusi Akar ve AKP'li bakanların resepsiyonda ellerinde portakal suyu olan bardakları kaldırması dikkat çekti. Resepsiyon İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ve eşi Maggie Moore’un ev sahipliğinde düzenlendi.

NATO müttefikliği öne çıktı

Resepsiyonda konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek İngiltere ve Türkiye’nin NATO müttefiki olduğunu vurgu yaparken iki ülkenin IŞİD’e karşı birlikte mücadele verdiğini söyledi.

Şimşek, İngiltere övgüsüyle devam ettirdiği konuşmasında “Türkiye ve İngiltere arasındaki ilişiklerin sadece iki ülke açısında değil, hem Avrupa’da hem de daha geniş bir coğrafyada istikrar, refah ve barış için çok kritik bir ilişki ve birliktelik olduğunu” belirtti.15 Temmuz darbe girişiminin ardından İngiltere’nin tutumuna da değinen Mehmet Şimşek, “İngiltere’nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası verdiği desteği unutmadık” dedi.

Büyükelçi Richard Moore da Kraliçenin doğun günü dolayısıyla düzenledikleri resepsiyonda misafirleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Britanya ve Türkiye arasındaki ilişkiler çok derin ve kapsamlı. Biz aynı zamanda NATO müttefikiyiz. 15 Temmuz’da Türkiye’nin demokrasine karşı yapılan darbe girişimine karşı duruşumuzla ne kadar sadık bir dost olduğumuzu kanıtladık” ifadelerini kullandı.

Etiketler :