Hulusi Akar, askere 'Malatya'daki en büyük Türk kim' diye sordu? 3 yanıt aldı!

Hulusi Akar, askere 'Malatya'daki en büyük Türk kim' diye sordu? 3 yanıt aldı!
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın askerlere sorduğu sorular dikkat çekti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın askerlerle sohbeti güne damga vurdu.

Akar, Süleyman Şah Türbesi'ni ziyaret ederek, bölgede inceleme ve denetlemelerde bulundu. Orgeneral Akar, Dergah Camisi'nde kıldığı bayram namazının ardından vatandaşlarla bayramlaştı. Akar, daha sonra Süleyman Şah Türbesi'ni ziyaret etti. Burada dua eden ve askeri personel ile bayramlaşan Akar, askerlerle tokalaşarak bayram hediyesi verdi.

Akar, yeni doğmuş bir bebeği olduğunu anlatan askere, "Gözün aydın. Gece uyutmuyor değil mi? 'Nöbetim var' diye evden kaçıyorsun." esprisini yaptı. Malatyalı olduğunu öğrendiği askere "Malatya'daki en büyük Türk kim?" diye soran Akar, "İsmet İnönü" karşılığını aldı.

Bunun üzerinde askere Malatya'daki ikinci büyük Türk'ün kim olduğunu soran Akar'a asker "Turgut Özal" olduğunu söyledi.

Asker, Malatya'daki üçüncü büyük Türk'ün de Battal Gazi olduğunu ifade etti. "Peki dördüncüsü kim?" diyen Akar, askerden yanıt alamayınca, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel olduğunu belirtti. Akar, daha sonra "Entegre Sınır Güvenliği Sistemi"ne ilişkin bilgi aldı. Akar'a ziyaretlerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile 2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel de eşlik etti.

Etiketler :