Hükümetten MTV zammıyla ilgili önemli açıklama

Hükümetten MTV zammıyla ilgili önemli açıklama
Başbakan Yardımacısı Bekir Bozdağ,"MTV'de %40 artışta indirim için çalışma yapılıyor, %15'lik rutinin çok üzerinde bir artış olacağını sanmıyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde TBMM’ye gönderilen tasarıda planlanan yüzde 40 artışın aşağı indirilmesi için çalışmaların yapıldığını, yüzde 15 civarında öngörülen yeniden değerlendirme oranının çok üzerinde bir artış beklemediğini söyledi. Bir televizyonda canlı yayınında konuşan Bozdağ, “MTV’de yüzde 15 rutin artış zaten olacak, onun üzerinde artış olacak mı, ne kadar olacak, bunun çalışmasını Maliye Bakanı yürütüyor. Ben MTV’de (yüzde 15’lik rutin artışın) çok üzerinde bir artış olacağını sanmıyorum” dedi.

130 MADDEDEN OLUŞUYOR

MTV’de yapılması planlanan yüzde 40’lık vergi artışını da içeren torba yasa tasarısı dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı. Yürütme ve yürürlülük dahil 130 maddeden oluşan “Bazı vergi kanunları ile kanun ve KHK’lerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı”nda MTV’de yüzde 40 artışın yanında önümüzdeki yıldan itibaren araç fiyatlarına göre yeni vergileme sistemi ile sıfır ila yüzde 28’e ulaşan artış da öngörülüyor.

30 MİLYAR TL’LİK ARTIŞ

Türkiye ekonomisinin makro anlamda en güçlü olduğu alanların başında gelen bütçe dengesi geçen yıl yaşanan darbe girişiminin etkilerini azaltmak için alınan önlemler ve artan savunma harcamaları ile bozulmaya başladı. GSYH’ya oran olarak bütçe açığı yüzde birden yüzde ikiye çıkaran bu gelişmeler sonrası daha fazla bozulmanın önüne geçmek adına ise hükümet OVP ile birlikte geçen hafta 30 milyar TL’ye yaklaşan vergi artışlarına gitti.

Etiketler :