Hükümetin ekonomi açıklamalarına tepki! "Yok deseler de ekonomik kriz geliyor"

Hükümetin ekonomi açıklamalarına tepki! "Yok deseler de ekonomik kriz geliyor"
"Antiemperyalizmden bahsedenler bizi IMF'nin kapısına düşürüyor."

Emekçi Hareket Partisi, AKP hükümetinin ekonomi konusunda yaptığı açıklamalara bir basın toplantısıyla tepki gösterdi.

AKP'nin işsizliğin azaldığına ve ekonominin büyüdüğüne dair açıklamalarını eleştiren EHP, düzenlediği basın toplantısında "Yok deseler de ekonomik kriz geliyor" vurgusunda bulundu.

"IMF'NİN KAPISINA..."

"Ülkemizde para değersizleşiyor. Varlıklar değersizleşiyor" diyen Emekçi Hareket Partisi Siyasi Büro Üyesi Hakan Öztürk, "Ülkedeki yöneticiler en sıkıştıkları anda enflasyon hedeflerini yükseltiyor. Türkiye'nin saplandığı dış borç batağını gündeme getirmek istiyoruz. Antiemperyalizmden bahsedenler bizi IMF'nin kapısına düşürüyor. Dış borç çok büyük bir tehlike. Arkasında hem iktisadi hem de politik meseleler var. AKP, kendi hükümetini sürdürmek adına çok büyük bir zorluk yaşıyor. Erdoğan'ın ağzından sürekli faiz meselesini duyuyoruz. Bu bir Siyasal İslam faiz karşıtlığı değildir. Dış borç alma sürecimizin bir türlü sonu gelmiyor. 2008-2009'da ABD'DE patlayan ekonomik krizin nedeni de inşaatlardı. Dünyada bile çözülemeyen sorun Türkiye'de katbekat fazla etkiliyor. Ucuz kredi ile kendi kendilerini bitiriyorlar. Çok yüksek düzeyde işsizlik oranıyla emeğiyle geçinmek zorunda olan tüm insanlara yansıyor. EHP olarak bu konuda uyarma görevimizi yerine getirmek için toplandık. Bu krize hazırlıklı olmalıyız. İşçiler emekçiler buna hazırlıklı olmalı, mücadeleyle, grevle, örgütlenmeyle karşılık vermelidir." ifadelerini kullandı.

"BU GİDİŞATA DUR DEMEK İÇİN..."

Emekçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanı Yaşar Aslan ise şunları söyledi:

"Bu gidişata dur demek için EHP Kriz Komitesi'ni kurduğumuzu söylemek için toplandık. En büyük fabrikalar Türkiye'de kapanıyor. Binlerce işçi işsiz kalıyor. Türkiye'de sermayenin sözcüleri ise çok iyi durumda olduğumuzu, yatırım için en uygun kurun olduğun söylüyor. Ne zaman bir kriz sinyali olsa bu rejimi yetkilileri ekonominin çok iyi gittiğine dair açıklama yapıyor. Sormak istiyorum. Bu ülkenin çoğunu oluşturan emekçiler her gün elleri yüreklerinde temel giderlere gelen zammı, ekmeğin, doğalgazın ne kadar zamlandığını izliyor. Böyle bir durum varken bu rejimin sözcüleri nasıl ülkede ekonominin gidişatının çok iyi gittiğini söylüyor. Uzun zamandır bize “Ekonomimiz büyüdü” diye yutturulmak istenen büyüme rakamları alınan dış borçlara, kredilere ve yatırımın ardı arkasının kesilmediği inşaat sektörüne dayanıyor. Büyüme üretime dayanmıyor. Üretimle ilerleyen kapitalizm bile krizlerle burun buruna iken, büyümesi üretime dayanmayan bir kapitalizmin çöküşe geçmesi süpriz bir gelişme değil."