HSK'dan Gonca Hatinoğlu'nun "atamasıyla" ilgili açıklama: Ayrıcalık yapılmadı...

HSK'dan Gonca Hatinoğlu'nun "atamasıyla" ilgili açıklama: Ayrıcalık yapılmadı...
Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün kızı Gonca Hatinoğlu, Hâkimler ve Savcılar Kurulu tarafından önce kurayla Elazığ'a daha sonra, mazeret kararnamesi ile Yargıtay Tetkik Hâkimliği’ne atanmış ve bu konu çokca tartışmalara...

Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ün kızı Gonca Hatinoğlu, Hâkimler ve Savcılar Kurulu tarafından önce kurayla Elazığ'a daha sonra, mazeret kararnamesi ile Yargıtay Tetkik Hâkimliği’ne atanmış ve bu konu çokca tartışmalara neden olmuştu. Konuyla ilgili HSK'dan açıklama geldi.

"AYRICALIK YAPILMADI"

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, "kimseye ayrıcalık yapılmadığını, çok sayıda kişinin mazeret dilekçesinde bulunduğunu ve bu kapsamda mazeret atamalarının yapıldığını" kaydetti.

"27 KİŞİ ATANDI"

Her kura çekiminin ardından "Mazaret Kararnamesi" yayımladıklarına dikkat çeken Yılmaz, "Çok büyük haksızlık bu. Kararnamenin ardından yayımlanan mazeret kararnamesi ile aynı durumda olan 27 kişi Yargıtay Tetkik Hakimliğine atandı" dedi.

Yılmaz avukatlıktan hakimlik ve savcılığa ataması yapılan bin 236 hakim ve savcının çoğunun AKP'li olduğu iddiaları konusunda da "Mehmet Yılmaz sözü olarak söylüyorum; hiçbir avukatın geçmişlerine, siyasi düşüncesine, bölgesine bakılmamıştır. Her anlayıştan, her düşünceden, her bölgeden kişi var" dedi.

Etiketler :