Hindistan'da kadınlar inek maskesi taktı, ortalık karıştı!

Hindistan'da kadınlar inek maskesi taktı, ortalık karıştı!
Hindistan'daki inek maskesi takma projesi sosyal medyayı karıştırdı. Projeyi başlatan isim Twitter'da lince uğradı.

Kadınların inek maskesi taktığı proje büyük ses getiriyor.

Hindistan'da kadınların inek maskesi taktığı ve 'Kadınlar ineklerden daha mı değersiz?' sorusunu tartışmaya açan fotoğraf projesi, bir yandan viral olurken bir yandan da fotoğrafçısının Hindu milliyetçisi trollerin hedefi haline gelmesine yol açtı.

23 yaşında olan ve Delhi kentinde yaşayan fotoğrafçı Sujatro Ghosh BBC'ye, "Ülkemde tecavüze uğrayan ya da aşağılanan bir kadının adaleti bulması, çoğu Hindu'nun kutsal bulduğu bir ineğin adaleti bulmasından daha uzun sürüyor, bu da aklıma ülkemde ineklerin kadınlardan daha mı önemli görüldüğü sorusunu getirdi" diyor.

15 DAKİKADA BİR KADIN TECAVÜZE UĞRUYOR

Çoğu kez kadına karşı şiddetle gündeme gelen Hindistan'da devlet istatistiklerine göre her 15 dakikada bir kadın tecavüze uğruyor. Ghosh, "Bu davalar yıllarca mahkemelerde sürerken bir inek katlediğinde aşırıcı Hindu gruplar gidip zanlıyı dövüyor ve öldürüyor" diyor.

Ghosh'a göre proje Başbakan Narendra Modi'nin Hindu milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi'nin 2014'te başa gelmesinin ardından güçlenen inekleri koruyan yasa dışı örgütleri protesto etmenin bir yöntemi. Uttar Pradeş eyaletindeki Dadri'de 50 yaşındaki tarım işçisi Muhammed Ahlak, buzdolabında sığır eti bulundurduğu ve ailece sığır eti yedikleri için linç edilmişti. Genç fotoğrafçı, Dadri'de gerçekleşen linç olayı ve benzerlerinden endişe duyduğunu dile getiriyor.

A woman with a cow mask in front of Delhi's India Gate

A woman with a cow mask in a train

A woman with a cow mask in front of the presidential palace

Etiketler :