Herkes Erdoğan'ın bu açıklamasını konuşuyor: Daktilolar Başbakanlığın önüne fırlatılmıyor ki...

Herkes Erdoğan'ın bu açıklamasını konuşuyor: Daktilolar Başbakanlığın önüne fırlatılmıyor ki...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından erken seçim tarihini 24 Haziran 2018 olarak açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından erken seçim tarihini 24 Haziran 2018 olarak açıkladı. Bugüne dek yaptığı açıklamalarda erken seçime karşı çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim kararı alması, 6 ay önce AKP Konya İl Danışma Meclisi Toplantısı‘nda yaptığı konuşmayı hatırlattı. Erdoğan o konuşmasında, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısına yanıt olarak, "Sen daha neyin erken seçimini istiyorsun ya… Daktilolar Başbakanlığın önüne fırlatılmıyor ki. Böyle bir durum yok" diye ifadelerde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim 2017’de, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun erken seçim çağrısına şu yanıtı vermişti:

“Tutturdu şimdi ‘erken seçim’ diyor. Seçimin zamanı belli zaten. AK Parti iktidarlarında çıkmaz sokak olursa ki bu biliyorsunuz 7 Haziran’da olmuştur, koalisyon görüşmeleri vesaireler falan bir netice alınmayınca orada ne yaptık, eyvallah erken seçim. Ne oldu? Gittik erken seçime, rezil rüsva oldun. Yani bizim bunlardan korkmak diye bir derdimiz yok” dedi. Sen daha neyin erken seçimini istiyorsun? Daktilolar başbakanlığın önüne fırlatılmıyor ki böyle bir durum yok. O bunların geçmişinde vardı, biliyorsunuz her şey iflastaydı, daktiloları geliyor başbakanlığın önüne fırlatılıyordu, herkes aç, susuz öyle bir noktaya gelmişti o zaman seçim üstüne seçim, seçim üstüne seçim ama hamdolsun bizde böyle bir durum yok. Şu anda azimle, kararlılıkla biz geleceğe yürüyoruz. İnşallah yıl sonu itibarıyla da büyümede onu yakalayacağız.”

Etiketler :