HDP'den 'adaysız iller' sinyali

HDP'den 'adaysız iller' sinyali
Yedi ilde belediye başkanı adayı çıkarmayacağı açıklanan HDP’nin adaysız il sayısını artıracağı ifade edildi.

31 Mart yerel seçimlerine yönelik aday belirleme çalışmalarını sürdüren HDP, daha önce yedi ilde aldığı “aday çıkarmama” kararını genişletmeye hazırlanıyor.

Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’nın dışında yer alan ancak Cumhur İttifakı’na karşı Millet İttifakı’nın şansını arttırmak için yedi ilde aday çıkarmama kararı alan HDP, bu illerin sayısını artıracak.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, bir grup gazeteci ile yaptığı sohbet toplantısında partisinin seçim stratejisini anlattı. Aday belirleme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve hafta sonuna kadar son şekli vereceklerini ifade eden Temelli, “Birkaç ilde daha aday çıkarmama ihtimali yükseliyor. Cumhur İttifakı’nı zayıflatmak ve demokrasi güçlerini siyaset zemininde buluşturmak istiyoruz. Üstlenmiş olduğumuz sorumluluk bir ittifak yapmak ya da belediye başkanlığı meselesini kotarmak değildir. Önemli kentler arasında yer alan Ankara’da ise çalışmalarımız sürüyor. Bura ile ilgili karar son günlere kalabilir” dedi.

“GÖRÜŞMEK İSTEMEDİLER”

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberine göre Millet İttifakı’nın içerisinde yer almak istediklerini ancak CHP ve İyi Parti’nin görüşmek istemediğini ifade eden Temelli, “Bir tarafta ‘HDP, CHP ile görüşüyor’ deniliyor, öbür tarafta ‘HDP, AKP ile görüşüyor’ deniliyor. Tek söylemedikleri ‘HDP, MHP ile görüşüyor’ oldu. Çok zorlarsak belki onu da söyleyecekler. Kimseyle görüşmedik, görüşmek istemediler. Nezaketen de olsa görüşülebilirdi. Yerel teşkilatlar görüşüyor ancak Ankara’da merkezde ayrıştırıcı, ötekileştirici hatta nefret söyleminin hakim olduğu bir siyaset var. Bu dil bizim tasvip ettiğimiz bir şey değil, diyalog olmalıydı” şeklinde konuştu.

SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN ORTAK ÇALIŞMA

Özellikle bölge illerinde sandık güvenliğine yönelik seçmenlerde oluşan endişelere de değinen Temelli, yurttaşların bu konuda “rahat olmalarını” istedi. 16 Nisan referandumu ve 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart yerel seçimlerinde de muhalefet partilerinin sandık güvenliği için ortak çalışmaya hazırlandığını ifade eden Temelli, “Bütün hileler artık açık açık yapılıyor. Biz de buna karşı önlemlerimizi alacağız. Seçmenlerimiz endişelenmeden sandığa gitsin” dedi.

“LEYLA GÜVEN MİLLETVEKİLİDİR”

Açlık grevindeki Leyla Güven’in durumunun “öncelikleri” olduğunu dile getiren Temelli, “Leyla Güven’in talep ettiği şey aslında mevcut yasaların uygulanmasıdır. İmralı’ya gitmek için avukatlar 787 kez başvurdu ama 8 senedir görüşemediler. Ailesinden ise Mehmet Öcalan bu süreçte sadece iki kez gidebildi. Adalet Bakanlığı’nın görüşmenin yapılmama nedenini açıklaması, TBMM Başkanlığı’nın ise bu konuda sorumluluk alması gerekiyor. Çünkü Leyla Güven bir milletvekilidir” dedi.

Etiketler :