HDP’den 6 kentte miting kararı

HDP’den 6 kentte miting kararı
Diyarbakır, İstanbul, Van ve İzmir’de düzenlediği ‘Adalet ve Vicdan Nöbetleri’nden sonra eylemlerini sürdüreceğini açıklayan HDP’nin miting takvimi netleşti

Diyarbakır, İstanbul, Van ve İzmir’de düzenlediği ‘Adalet ve Vicdan Nöbetleri’nden sonra eylemlerini sürdüreceğini açıklayan HDP’nin miting takvimi netleşti. 10 Eylül’de İstanbul’da emek ve demokrasi güçleriyle birlikte düzenlenecek Dünya Barış Günü Mitingi’nin ardından sırasıyla Diyarbakır, Van, Adana, Mersin ve İzmir’de de mitingler gerçekleştirilecek.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), 20 Temmuz’da startını verdiği “Demokrasi Mücadele Planı” kapsamındaki eylem planlamasının ikinci aşaması mitinglerle devam edecek.

Diyarbakır, İstanbul, Van ve İzmir’de düzenlediği ‘Adalet ve Vicdan Nöbetleri’nden sonra partinin Kadın Meclisi, Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu toplantılarında ele alınan planlamaya göre; 6 büyük kentte kitlesel miting yapma kararı alındı.

Buna göre ilk miting HDP’nin de içinde yer aldığı İstanbul Emek ve Demokrasi Koordinasyonu tarafından 10 Eylül’de İstanbul’da düzenlenecek olan Dünya Barış Günü Mitingi’nin olacak.

İstanbul ile başlayacak miting programlarını sırasıyla 17 Eylül Diyarbakır, 20 Eylül Van, 24 Eylül Adana, 30 Eylül Mersin ve 14 Ekim İzmir’de gerçekleşecek olan mitingler izleyecek.

Mitinglerin sloganı ise  “Durmayalım, dur diyelim, faşizmi durduralım, birlikte değiştirelim” olacak.

Etiketler :