Havalimanlarında İYİ parti sansürü! "İYİ" kelimelerini kaldırılıyor!

Havalimanlarında İYİ parti sansürü! "İYİ" kelimelerini kaldırılıyor!
Ankara Esenboğa Havalimanı’ndaki "İyi Uçuşlar" ve "İyi Yolculuklar" flamalarının kaldırılması krize yol açtı. İddiaya göre Devlet Hava Meydanları İşletmelerinden, TAV Havalimanlarına talimat geldi ve İYİ Parti’yi hatırlattığı...

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndaki "İyi Uçuşlar" ve "İyi Yolculuklar" flamalarının kaldırılması krize yol açtı. İddiaya göre Devlet Hava Meydanları İşletmelerinden, TAV Havalimanlarına talimat geldi ve İYİ Parti’yi hatırlattığı gerekçesiyle bu pankart ve flamalarının kaldırılması istendi.

İYİ Parti'nin kurulmasının ardından önce Osmanlı Devletinin kurucu unsuru Kayı boyunun simgesine (tamgasına) benzemesi nedeniyle çeşitli davalar açılmıştı. Daha sonra AKP'nin kendi yayın organına dönüştürdüğü devlet kanalı TRT'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinde sık kullanılan Kayı boyunun tamgası daha az gösterilmeye başlandı. Şimdi bu sansür Türkiye geneline ve belki de Türkçeye yayılacak gibi görülüyor. Çünkü "İYİ" kelimesine son sansür Havalimanlarındaki pankart ve flamalara geldi.

İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Ulaştırma Bakanlığının şifahi talimat verdiğini savunarak, bunun üzerine pankartların kaldırıldığını ileri sürdü. Yaklaşık on yıldır Esenboğa Havalimanda bulunan ve ön yüzünde Türkçe “İyi Uçuşlar”, arka yüzünde ise İngilizce “Good Flight” yazan flamalar teker teker indirilmeye başlandı. Bu değişiklik, yolcuların da dikkatini çekti.

“BİZDEN KORKTUKLARININ GÖSTERGESİ”

İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, “Ulaştırma Bakanlığı bu konuda bizzat şifahi talimat vermiş ve 10 yıldır asılı olan üç metre 70 santim ebadındaki “İyi uçuşlar, İyi yolculuklar” gibi pankartlar indirilmeye başlandı. Bu bile İYİ Parti'den ne kadar korktuklarının göstergesidir. İyiyi Türk milletinin kalbinden, gönlünden hiç kimse silemez. İyi, vatandaşlarımız için büyük, zengin ve güçlü Türkiye idealinin toplamıdır. Bizzat Ulaştırma Bakanının şifahi talimatlarıyla bu işe müdahale edilmiş olması, İYİ Parti lehine yapılmış ve sonucu da hemen alınmış en büyük ankettir” dedi.

havalimanı iyi parti

LOGO DEĞİŞTİRDİK SAVUNMASI

TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer ise kendilerine bu konuda bir talimat gelmediğini, flamaların kaldırılmasını logo değişikliğiyle ilgili olduğunu savundu.

"GÜZEL UÇUŞLAR" (?)

Sözcü gazetesine konuşan Demirer, "İyi" kelimesi yeni flamalarda da olacak. "İyi" hayatımızın içinde olan bir kelime, 'İyi uçuşlar, Güzel Uçuşlar, Hayırlı Yolculuklar' bunların tümünü günlük hayatımızda kullanıyoruz. 'İyi Uçuşlar' temennisi yeni flamalarda da yer alacaktır”

Etiketler :