Havalimanı CEO'su talepleri kabul etti: Peki 24 işçi neden tutuklu?

Havalimanı CEO'su talepleri kabul etti: Peki 24 işçi neden tutuklu?
Yeni Havalimanı Teknofeste evsahipliği yapması nedeniyle gündemdem düşmezken, ikibinden fazla işçinin başlattığı ve 24 işçinin tutuklanmasına rağmen havalimanı işçilerinin direnişi sürüyor

Yeni Havalimanı Teknofeste evsahipliği yapması nedeniyle gündemdem düşmezken, ikibinden fazla işçinin başlattığı ve 24 işçinin tutuklanmasına rağmen havalimanı işçilerinin direnişi sürüyor. Üçüncü Havalimanı inşaatını yapan şirketin CEO'su Kadri Samsunlu ise Hürriyet'te yer alan demecinde, işçilerin haklı olduğunu ortaya koydu...

29 Ekimde açılması için hızlandırılan ancak işçilerine reva gördüğü muamele ile gündemden düşmeyen üçüncü havalimanı inşaatını yapan şirketin CEO’su Kadri SAmsunlu ilk kez Hürriyet’e konuştu. Samsunlu işçilerin iddialarıyla ilgili değerlendirmesinde aslında iddiaları tek tek kabul etmiş oldu.

İşçiler el yazısı ile yazdıkları talepleri arasında servis sorunundan bahsetmişti, CEO Samsunlu da söze oradan başladı...

"Servislerin beklenmesi konusunda haklı oldukları taraflar var. İnşaatın son 2 ayına girdiğimiz için sürekli işçi girişi var. Yeterli servis girişi koymamışız. Servis sayısını artırıp, optimizasyona gittik. Servislerin saat ve seferleri ile bekleme alanları yeniden düzenlendi."

Havalimanı işçilerinin talepleri arasında adeta infial yaratan tahta kuruları ile ilgili olandı. İnsanca yaşama taleplerinin simgesi tahta kuruları oldu. CEO Kadri Samsunlu'nun yanıtı tepki çekti...

"Kampımızda tahta yok ama tahtakurusu var. Olaydan sonra 1600 yatak, 2 bin çarşaf nevresim değiştirdik. Tahtakurusuyla mücadele ilaçla çözebileceğiniz konu değil."

En önemli sorunların başında maaşlar konusu geliyordu ki, CEO Samsunlu maaşların ödenmediğini de kabul etti.

"İşçilerin maaşlarını alamaması birinci derece İGA’nın sorunu değil. Burada 2 türlü yükümlülük var. İGA ve taşeronlar. Ben taşeronların hakedişlerini ödüyorum. Ben parasal sıkıntı içinde değilim. Ama taşeronla alttaki ilişki 3 aydır sorunlu. Taşeronları çekip konuşmamız gereken bir konu. Bunu konuşmaya başladık. Resmi maaş bordrolarını biz işçinin hesabına gönderiyoruz. Bunun dışında yaptıkları anlaşmaları takip etme şansımız yok."

24 işçinin halen tutuklu olduğu havalimanı direnişinin nedenlerini böylece tek tek kabul etmiş olan CEO Samsunlu sözlerini özür dileyerek noktalarken, yine talepler arasında dikkat çeken yemeklerin yetersizliğini vurgulayan talebe ilişkin ise şöyle dedi:

"Bütün bunlar için özür diledim ve takımımızla gereğini yapıyoruz. Yemekler konusunda, onlar ne yiyorsa biz de aynısını yiyoruz."

Ancak CEO'nun sözlerinin mürekkebi kurumadan 3. havalimanı inşaatı alanından yeni bir görüntü paylaşıldı. İnşaat İş Sendikasının yayınladığı görüntüde yemeğin kalmadığından sözediliyordu ve şöyle deniliyordu:

"Şantiyede şu an: Yemek kalmadığı için işçi arkadaşlarımıza yemek diye verilen şey bu, ekmek de yok. "Burada hiç bir düzelme yok hala tahtakuruları içinde yatıyoruz hala saatlerce servis bekliyoruz" diyorlar.

Hal böyleyken yanıtını arayan soru, peki taleplerin haklılığını havalimanı CEO'su dahi kabul ediyorken 24 işçi neden tutuklu?

Etiketler :