Hastane yönlendirmesi muayenehaneye!

Hastane yönlendirmesi muayenehaneye!
Devlet hastanesine giden hamile kadına, üzerinde doktorların muayenehanelerinin telefonlarının bulunduğu kâğıt verildi.

Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne giderek hamilelik sürecinde aynı doktor tarafından izlenmek isteyen kadının eline, üzerinde doktorların muayenehanelerinin telefon numaralarının olduğu bir kâğıt verildi.

Birgün'ün haberine göre, hamile kadın, muayenehane ücretini sorduğunda “500 TL’den başlıyor” yanıtını aldı. Muayenehaneye gidemeyeceğini ama hamileliği süresince aynı doktor ile görüşmek istediğini söyleyen kadına, “Bu mümkün değil, hangi doktordan randevu alabilirseniz ona kontrol edilirsiniz” cevabı verildi.

MUAYENEHANE ZORUNLULUĞU!

Hamile kadın, verilen kâğıtta yer alan muayenehaneleri aradığında 500-1000 TL arasında değişen ücretlerle karşılaştı. Hastanenin sekretaryası ile tekrar iletişime geçerek sorununu çözmek isteyen ancak bu istemi sonuçsuz kalan kadın, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Bu ödemeyi yapacak gücüm olmadığını söyledim. Sosyal güvencem olduğunu da hatırlattım. Hamilelik sürecim boyunca aynı hastanede aynı hekim ile muhatap olmak istediğimi de ekledim. Fakat hastane sekretaryası sürecin bütün hastanelerde aynı işlediğini, muayenehaneye gitmeden aynı doktor tarafından izlenmemin mümkün olmadığını bildirdi. Hamilelik sürecinde yaşayacağım aksiliklere karşı aynı doktor tarafından izlenmenin önemli olduğunu söylediğimde ise yine aynı yanıt verildi, ‘Muayenehaneye gidip o doktora kayıt olmadan mümkün değil’ denildi. Muayenehaneye gidersem sürekli aynı doktorun hastası olacağım aksi takdirde ise kimden randevu alabilirsem ona kontrol edileceğim belirtildi.”