Hasip Kaplan'ın tweetleri tartışılıyor: "Demirtaş'ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin!"

Hasip Kaplan'ın tweetleri tartışılıyor: "Demirtaş'ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin!"
HDP'li eski milletvekili Hasip Kaplan, partisinin 11 Şubat 2018 tarihindeki kongresiyle ilgili görüşlerini sosyal medyada açıkladı, ortalık birbirine girdi.Hasip Kaplan, HDP eş Genel Başkan adaylarıyla ilgili en az bir adayın Kürt...

HDP'li eski milletvekili Hasip Kaplan, partisinin 11 Şubat 2018 tarihindeki kongresiyle ilgili görüşlerini sosyal medyada açıkladı, ortalık birbirine girdi.

Hasip Kaplan, HDP eş Genel Başkan adaylarıyla ilgili en az bir adayın Kürt kökenli olması gerektiğini savundu. Kaplan, "HDP 11 şubat kurultayı ile net görüşüm kusura bakmayın, eşbaşkanlık 1 Kürt olacak. Halkın istediği olacak. Taban ne diyorsa odur. Herkes konumunu ona göre belirlesin. halkın iradesine saygı Kazandırır!" diye yazdı.

hasip kaplan

Kaplan twitter hesabından daha sonra, "HDP kurultayında Demirtaş’ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin. Benim naçizane önerim, herkes haddini bilecek!" diye yazınca tartışma daha da büyüdü.

hasip kaplan

Tartışmaların iyice alevlendiği dakikalarda ise HDP'nin resmi twitter hesabından açıklama geldi. Açıklamada, "Hasip Kaplan Twitter hesabından yapılan ırkçı, ayrımcı ve ötekileştirici paylaşımların HDP anlayışı ve politikaları ile hiçbir ilgisi yoktur. Kınıyor ve ayıplıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

AYHAN BİLGEN'İ Mİ İŞARET ETTİ?

Kaplan’ın tweet’iyle, Demirtaş’ın ardından eş başkanlık adayları arasında adı geçen HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen’i kastettiği iddia edildi. Bir yıldan uzun süredir Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş’ın aday olmayacağını açıklaması sonrasında HDP Genel Başkanlığı için adaylar arasında Bilgen’in yanı sıra Sırrı Süreyya Önder ile Osman Baydemir’in isimleri geçmişti. Bilgen ise isteyen herkesin aday olabileceğini belirterek, "Parti içinde büyük bir çekişme, koltuk yarışı gibi değerlendirmeler yapmak HDP'ye büyük bir haksızlık, HDP'yi hiç tanımamaktır” açıklamasında bulunmuştu."

"SIRRI GİTSİN FİLM ÇEKSİN!"

Kaplan'ın "Türk göz dikmesin" sözü üzerine bir kullanıcı "Sırrı ağabey duymasın" diye Sırrı Süreyya Önder'i kastederek karşılık verdi. Kaplan buna "Sırrı gitsin film çeksin" diye cevap verdi. Kaplan'ın son sözleri ise "Siyaset ile sanat farklı şeyler ona SSÖnder karar verir..!"oldu.

hasip kaplan, sırrı süreyya önder

HASİP KAPLAN SARHOŞ İDDİASI!

Öte yandan Haisp Kaplan'a bir tepki de HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir'den geldi. Pir, twitter hesabından, "Sarhoşken söylenen her söz ayıkken mutlaka düşünülmüştür!!!" paylaşımında bulundu.

hasip kaplan, ziya pir

Etiketler :