Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel vefat etti! Hasan Celal Güzel kimdir?

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel vefat etti! Hasan Celal Güzel kimdir?
Denizli'de fenalaştıktan sonra ambulans uçakla gece yarısı Ankara'ya sevk edilen eski bakanlardan Hasan Celal Güzel hastanede vefat etti. 73 yaşındaki Güzel, böbrek yetmezliği nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu.

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel vefat etti! Hasan Celal Güzel kimdir?

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel (73), fizik tedavi için geldiği Denizli’de rahatsızlanınca hastaneye kaldırılmış, böbrek yetmezliği nedeniyle de bir süredir nakil beklediği öğrenilen Güzel, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınmıştı.Güzel daha sonra durumu ağırlaşınca ambulans helikopterle Ankara’ya sevk edildi. Sabaha karşı ise acı haber geldi. 73 yaşındaki Hasan Celal Güzel’in yaşamını yitirdiği duyuruldu.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Eski bakan Hasan Celal Güzel’in yaşamını yitirdiği Güven Hastanesi’nden yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bilinen karaciğer yetmezliği, diyaliz gerektiren kronik böbrek yetmezliği ve ileri evre kalp yetmezliği tanıları olan Sayın Hasan Celal Güzel, genel durum bozukluğu ve derin anemi nedeniyle 18 Mart 2018 günü 19.03’te hastanemize kabul edilmiştir. İlk değerlendirme sonucunda septik şok tablosunda olduğu saptanan hasta Genel Yoğun Bakım Ünitesi’ne alınarak, antibiyotik tedavisi ve diğer destek tedavisi başlanmıştır. Ağır akciğer enfeksiyonuna bağlı olarak gelişen solunum yetmezliği nedeniyle entübe edilerek izlenmiştir. Uygulanan yoğun tedaviye yanıt vermemiş ve sabah 05.45’te kardiyak arrest tablosu gelişmiştir. Kardiyopulmoner resusitasyona cevap vermemiş ve saat  06.15’te eksitus kabul edilmiştir.

Cenaze namazı yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenecek Devlet Töreni’nin ardından Hacı Bayram Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacaktır. Merhum, Gölbaşı Mezarlığı’nda defnedilecektir.”

HASAN CELAL GÜZEL KİMDİR?

1986 yılında girdiği ara seçimlerde dönemin Anavatan Partisi'nden (ANAP) Gaziantep Milletvekili seçildi, Turgut Özal hükümetinde Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü olarak görev aldı. 1987 yılı genel seçimlerinde yeniden milletvekili seçildi. Seçimlerden sonra Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı yaptı. Ayrıca 1986-1989 yılları arasında Dışişleri Bakan Vekilliği görevinde bulundu. 1989 yılında yapılan ANAP Olağanüstü Kongresi'nde parti genel başkanlığı ve başbakanlık için adaylığını koydu fakat seçilemedi.

24 Ocak 1980 ekonomik istikrar tedbirlerinin alınmasında önemli bir rol oynayan ve 1983 yılında 38 yaşında iken Türkiye'nin en genç Başbakanlık müsteşarı unvanı alan Hasan Celal Güzel, 23 Kasım 1992'de Yeniden Doğuş Partisi'ni (YDP) kurmuş ve bir süre partinin genel başkanlığını yapmıştı.

Etiketler :