Halk TV'nin haberi yandaş A Haber'in canını yaktı

Halk TV'nin haberi yandaş A Haber'in canını yaktı
Esnafın isyanı A Haberin canını yaktı... Geçtiğimiz günlerde Ulus Hal'inden yaptığımız canlı yayında esnafın ve vatandaşın durumunu aktarmıştık..

Esnafın isyanı A Haberin canını yaktı... Geçtiğimiz günlerde Ulus Hal'inden yaptığımız canlı yayında esnafın ve vatandaşın durumunu aktarmıştık... A Haber'de yayınlanan sabah programında ise canlı bağlantının yalnızca bir bölümü alındı esnafın ve vatandaşın pahalılıktan şikayet etmediği algısı yaratılmaya çalışılan haberde Halk TV'nin yanını kesmek zorunda kaldığı iddia edildi, halbuki yayın önceden planlandığı gibi 12 dakika sürdü...

“Halk Konuşuyor” ile canlı yayınlarla vatandaşlara mikrofon uzatan Halk TV geçtiğimiz günlerde CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ile Ankara Ulus hale giderek vatandaşın ve esnafın dertlerini dinledi.  Hal de Halk TV ve CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin türkülerle karşılandı.

Hal de bulunan bir esnaf, "Kriz yok diyor üst düzey yetkililer. Ama büyük bir kriz var. Esnaf çok zor durumda" dedi. Halin renkli yüzlerinden Müslüm Baba isimli bir diğer esnaf da, "Hiç iş yok, durum iyiye gitmiyor. Sayın başkanım (Gürsel Tekin) da burada gurur duyuyorum onunla." dedi.

A Haber de yayınlanan sabah programında ise 12 dakikalık canlı yayından küçük bir bölüm alınarak bambaşka bir algı yaratılmaya çalışıldı.

Art arda gelen zamlardan bunalan esnafın Halk TV mikrofonlarına anlattıkları A Haber'in canını öyle yakmış olacak ki yayının kısa kesilip sonlandırıldığı iddia edildi.

Oysa ana haberde yer alan yayın tam da planlandığı gibi ve kısa denilemiyecek uzunlukta 12 dakika sürdü.

A Haber her ne kadar kriz yok esnaf da vatandaş da durumundan memnun algısı yaratmaya çalışsada gerçekler örtülemeyecek kadar açık ve net...

Halk TV halkın sesini kısmayacak halkın sesi olmaya devam edecek diyor A Haberde yer alan iddianın gerçekliği yansıtmadığını o haberde yer almayanlarla gözler önüne seriyoruz.

Öte yandan yandaş A Haber'in algı yaratan haberine sosyal medyada da büyük tepki vardı..

İşte o tweetlerden bazıları...

Bizim yayınımız:

A Haber'in algı yaratmaya çalıştığı o yayın:

Etiketler :