Halk TV o operasyonun ayrıntılarına ulaştı! Uçaktaki görüntüsü sadece Halk TV'de!

Halk TV o operasyonun ayrıntılarına ulaştı! Uçaktaki görüntüsü sadece Halk TV'de!
Halk TV, Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucusunun ele geçirildiği operasyonun ayrıntılarına ulaştı.. Afganistan menşeili uyuşturucunun İran’da tır’a yüklendiği ve kıta avrupası’ndaki sokak satış sistemi için pazarlandığı öğrenildi.

Halk TV, Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucusunun ele geçirildiği operasyonun ayrıntılarına ulaştı.. Afganistan menşeili uyuşturucunun İran’da tır’a yüklendiği ve kıta avrupası’ndaki sokak satış sistemi için pazarlandığı öğrenildi.. Yakalan eroin 1,5 ton... Uyuşturucu baronunun görevliler eşliğinde uçaktaki görüntüsü de ilk kez Halk TV'de...

Halk TV, Cumhuriyet tarihinin bir defada en çok uyuşturucu ele geçirilen narkotik operasyonunda yakalanan organizatör M.Z.F.’nin, gözaltına alındıktan sonra Erzurum’a götürüldüğü uçaktaki görüntüsüne ulaştı.

Zanlı M.Z.F., tıpkı terörist elebaşı Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinde olduğu gibi uçakta gözleri bağlı ve elleri kelepçeli tutuldu.

Aşkale yolu üzerinde yol güvenlik uygulaması yapan Erzurum Emniyeti narkotik suçlarla mücadele şubesi ekiplerinin şüphe üzerine durdukları bir tır’daki aramada yaklaşık 1.5 ton eroin yakalanmasıyla ilgili yeni bilgiler günışığına çıktı.

Ele geçirilen uyuşturucunun sahibi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan M.Z.F. adlı uyuşturucu baronunun avrupa’da yaşadığı ve uyuşturucu sevkiyatı olacağı dönemlerde İstanbul’a geldiği belirlendi.

M.Z.F.’nin, Hollanda, Almanya, Belçika ve Lüksemburg’da şirketlerinin bulunduğu ayrıca sözü geçen ülkelerde evlerinin bulunduğu öğrenildi..

Organize ettiği suç örgütündeki elemanlara kriptolu cep telefonu verdiği belirlenen M.Z.F.’nin uyuşturucu sevkiyatıyla ilgili bir sorun çıktığını anlamasının ardından Almanya'ya gitmek üzereyken yakalandığı belirtildi. Aynı zamanda tır sürücüsü ve bir kişi daha gözaltına alındı.

Halk TV’nin ulaştığı görüntüde, şüpheli M.Z.F.’nin gözleri bağlı ve elleri kelepçeli halde uçakta yolculuk ettiği anlaşıldı. Uçağın küçük jet olması ve diğer üç şüphelinin de aynı uçakla götürülmesi nedeniyle aralarında herhangi bir temasın yaşanması ve böylece adli soruşturmanın olumsuz etkilenmesini önlemek amacıyla her üç şüphelinin de gözlerinin bağlı olduğu emniyet yetkililerince ifade edildi.

Afganistan menşeili olan uyuşturucunun İran’da tır’a yüklendiği ve kıta avrupası’ndaki sokak satış sistemi için pazarlandığı belirlendi. Organizatör M.Z.F.’nin, avrupa’ya ulaşan uyuşturucunun sokakta satılmasının sağlanması için ülkelerdeki dağıtım ve satış ağını elinde bulunduran terör örgütü PKK’yla bağlantısının bulunduğu yönünde de tespitler var.

Etiketler :