Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç yeni yayın dönemini anlattı

Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç yeni yayın dönemini anlattı
Halk TV'de Oya Lale'nin programına konuk olan Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç, yeni yayın dönemine bomba gibi hazırlanıldığını belirterek programları tanıttı.

Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç yeni yayın döneminde Halk TV ekranlarında olacak programları tanıttı. Yeni yayın dönemine Halk TV'nin bomba gibi hazırlandığını belirten Sevinç, "İzleyicilerimizle dayanışma hâlinde, bomba gibi bir yeni yayın dönemine başlayacağız" dedi.

İşte Şaban Sevinç'in açıkladığı yeni yayın döneminin programları:

Her haftanın reyting rekortmeni Uğur Dündar'la Halk Arenası. Şaban Sevinç'in "Bir televizyon klasiği" olarak tanıttığı Uğur Dündar'la Halk Arenası yeni yayın döneminde de Halk TV ekranlarında olmaya devam edecek.

****

Bir medya klasiği, Ayşenur Arslan'la Medya Mahallesi. Yeni yayın döneminde devam edecek programlardan biri olan Medya Mahallesi, 3 Eylül 2018 Pazartesi gününden itibaren haftaiçi her gün 11.00'da Halk TV ekranlarında olacak.

****

Yeni yayın döneminde Halk TV'nin gençlere açılacağını ifade eden Şaban Sevinç, "Haber kanallarında, bizde de öyle, izleyici kitlesi yaş ortalaması 45 ve üzeridir. Biz bu yeni yayın döneminde 14 Ağustos'ta Yayın Konseyi ile yaptığımız toplantıda, gençlere yönelik programlar oluşturma kararı aldık, projelendirdik ve uygulamaya koyduk" dedi. Şaban Sevinç gençlere yönelik programı, "Gençlerin tartışacağı bir gençlik programı... Her siyasi partiye mensup gençlerin Halk TV ekranlarında çatır çatır ama medenice, dürüstçe, hakaret etmeden tartışacağı çok güzel program geliyor." ifadeleriyle tanıttı.

****

Halk TV yeni yayın döneminde, konvansiyonel medyayı adeta devre dışı bırakan ve günden güne güçlenmeye devam eden 'sosyal medya' ile ilgili de bir programa ekranlarında yer verecek. Şaban Sevinç programı sunacak olan Özlem Gürses'i, "Bir şansımız daha var... Özlem Gürses arkadaşımızın 15 yaşında oğlu da var. Yani gençlerin de, delikanlıların da, öğrencilerin de ilgilerini, meraklarını bilen ve yaşayan, birebir anne olarak da yaşayan bir değerli gazeteci arkadaşımız." ifadeleriyle tanıttı. Programda, haftaiçi her gün Oya Lale'nin sunduğu ana haber bülteninden önce günün çarpıcı trend topicleri, popüler tweetleri gibi sosyal medyanın gündemi tartışılacak.

****

Dünya Gazetesi yazarı ve eski Amerikan Merkez Bankası (FED) uzmanı Erkin Şahinöz ve Sözcü Gazetesi'nin ekonomi yazarı Murat Muratoğlu'nun hazırlayıp sunacağı programda, hafta başında Türkiye ve dünyadaki ekonomi gelişmeleri yorumlanacak.

****

'Şimdiki Zaman' adlı programıyla bir Halk TV klasiği olan Gürkan Hacır, yeni yayın döneminde Halk TV ekranlarına geri dönüyor. Şaban Sevinç, Gürkan Hacır'ın tekrar başlayacağının müjdesini "Uzun haftasonu kahvaltılarının hoş sohbeti, 15 Eylül'den itibaren tekrar başlıyor" ifadeleriyle verdi.

****

Halk TV ekranlarında haftasonları "Ayrıntılar" programını yapan Enver Aysever, yeni yayın döneminde artık bir televizyon klasiği hâline gelmiş olan "Aykırı Sorular" ile haftaiçi bir gün olmak üzere Halk TV ekranlarında olacak. Enver Aysever, haftasonları bir kültür-sanat programıyla da Halk TV ekranlarında izleyicilerle buluşacak. Halk TV'nin kültür-sanat alanında eksikliğini dile getirerek özeleştiri de yapan Şaban Sevinç, "İstanbul temsilcimiz Tuba Emlek'in yaptığı 'İz Bırakanlar' programı yine devam edecek ama Enver'in yapacağı program daha çok sanat eleştirisi, kitap eleştirisi gibi daha farklı bir formatta olacak" dedi.

****

Pazar akşamlarının Halk TV klasiği "Cüneyt Akman'la Zamanın Ruhu" programı yeni yayın döneminde de bütün ağırlığıyla devam edecek.

****

Fatih Ertürk'ün Halk TV'nin klasikleşmiş programı "Türkiye Nereye" yeni yayın döneminde de ekranlarda izleyicileriyle buluşacak.

****

Yayın sırasında Halk TV Yayın Konseyi Başkanı Uğur Dündar'ın mesaj atarak hatırlattığı sürprizi Şaban Sevinç, "Türkiye'nin en çok okunan yazarlarından Yılmaz Özdil, Ocak ayından itibaren Halk TV ekranlarında düzenli olarak bir 'Talk Show' programı yapacak." ifadeleriyle verdi.

Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç, yeni yayın döneminde asıl hedeflerinin haber kanallarının izleyici kitlesinin yaş ortalaması olan 45 yaş ve üstünü 20 yaş ve üstüne çekmek olduğunu belirtti.

****

Oya Lale'nin, "Çok geç başladığımız ama büyük bir atılım yaptığımız" sözleriyle ifade ettiği web sitesi halktv.com.tr ve Halk TV'nin YouTube kanalına ilişkin Şaban Sevinç, "Biz halktv.com.tr'yi geçtiğimiz aylarda Cüneyt Akman arkadaşımız koordinasyonunda 4-5 aylık bir süreyle aktif hâle getirdik. halktv.com.tr'yi 2-3 aylık bir çalışma sonrasında Türkiye'nin ilk 100 internet haber sitesi arasına soktuk. Bu ilk 100 içerisinde kamu kurumları var, Hürriyet Gazetesi, Sözcü Gazetesi, Milliyet Gazetesi gibi bütün popüler web siteleri var... Biz ilk 100'e soktuk. Yani olağanüstü bir potansiyeli var halktv.com.tr'nin" sözlerini sarf etti.

halktv.com.tr'nin dinamik ve etkin bir şekilde kullanılacağını belirten Sevinç, "Halk TV ekranlarında olan-olmayan her şey web sitemizde olacak. RTÜK kuralları nedeniyle ekrana getirilemeyen ama internet mecrasında tepe tepe kullanılabilen yüzlerce, binlerce haber unsuru oluyor. Onları da etkin bir şekilde kullanacağız." dedi.

Halk TV'nin YouTube kanalının çok iyi bir abonelik sayısına ulaştığını belirten Sevinç, "Sanıyorum şu an 200 bin abonenin eşiğinde Halk TV'nin YouTube kanalı. Oradan da vatandaşlarımız hem Halk TV'nin yayınlarını canlı olarak izleyebiliyorlar hem de Halk TV ekranlarında yayınlanmış bütün programları istedikleri zaman açıp izleyebilirler" dedi.

Seçim döneminde YouTube kanalında canlı yayın rekorunun kırıldığını belirten Sevinç, "Rutini, hani büyük haber kanalları var ya yandaşlaşmak zorunda kalan haber kanalları var ya, onların YouTube kanalına girsinler hâlen canlı izleyen sayısı 300 ila 500 arasındadır bilemedin 1000'e yakındır. Düşünün 123 bine ulaştı Halk TV'nin YouTube kanalında canlı izlenme sayısı. İnsanlar, kamuoyumuz, Türkiye'miz; doğrulara, güzelliklere, aydınlıklara, Mustafa Kemal'in ışığına aç vaziyetteler adeta. Sansürsüz, korkusuz, özgür bir şekilde o bilgiler, o aydınlıklar, o yorumlar kendilerine güzel, temiz bir şekilde aktarılınca onu alıp izliyorlar ve hakkını da veriyorlar... Halk TV'yle omuz omuza durmasını da sağ olsunlar, minnettarız hakikaten, biliyorlar.Değerli izleyicilerimize bu vesileyle bir kez daha şükranlarımı sunuyorum." dedi.

****

Çok dar ve kısıtlı imkânlarla çalışıldığını ve Halk TV'nin çalışan sayısının kendisi dahil, Uğur Dündar hariç 50 kişi olduğunu belirten Sevinç, "Şöyle düşünsün değerli izleyicilerimiz; bizim rekabet ettiğimiz ve çoğunlukla da daha çok izlendiğimiz o sözde holdinglerin büyük haber kanallarında en az 400'le başlıyor çalışan sayısı." ifadelerini kullandı.

Bu esnada rejiden Oya Lale'ye, "50 artı 1 ile iktidara gelebiliriz" diyen Halk TV yayın yönetmeni Kutay Durukan stüdyoda eğlenceli anlar yaşattı.

Şaban Sevinç programın sonunda izleyicilere şu sözlerle seslendi:

"Biz bir aileyiz. Yüreğimiz sizlerle birlikte atıyor. Halk TV'de sizlerden aldığımız güçle biz bu yayınları yapabiliyoruz. Çok dostumuz var ama maalesef düşmanlarımız da var bunu tırnak içinde söylüyorum hatta kendi mahallemizden var. Ama biz Halk TV olarak her şeyin farkındayız, her şeyi görüyoruz elimizden gelen, aklımız yettiği en doğru pozisyonu alarak o büyük insan Mustafa Kemal Atatürk'ün idealleri eşliğinde sizlere bu yayınları ulaştırıyoruz.

Yarın 30 Ağustos, büyük zaferimizin yıl dönümü. Hepimize kutlu olsun."

İşte o yayının tamamı:

Etiketler :