Hakkari'de 33 muhtar görevden alındı

Hakkari'de 33 muhtar görevden alındı
Hakkari ve ilçelerinde 33 muhtar görevlerinden alındı. Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı 62 köyden 31’inin muhtarı görevden alındığı belirtildi.

Görevden alınan muhtarlar kaymakamlığı çağrılarak mühürleri alındı. Muhtarları görevden alınan köylerde HDP’nin oy oranının yüzde 90’ın üzerinde olduğu öğrenildi.

Hakkari merkez ve Çukurca ilçesinde birer muhtar görevden alınırken, 62 köy muhtarlığının bulunduğu Yüksekova ilçesinde 31 muhtar görevden alındı.

Yüksekova’da 31 muhtarın görevden alınmasıyla  ilçe köylerinin yarısı muhtarsız bırakıldı. Yüksekova’da ki 31 köyün muhtarı kaymakamlığa çağrılarak Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü tarafından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldıkları bilgisi tebliğ edildi.

Mühürleri ellerinden alınan ve tebliğ dışından bilgi verilmeyen muhtarların görevlerinden alma gerekçesi ise “Terör ile iltisakı ve görevi ile bağdaşmayan eylemler” olduğu bilgisi verildi. Muhtarları görevden alınan köylerde HDP’nin oy oranının yüzde 90’ın üzerinde olduğu öğrenildi.

Etiketler :