Hain FETÖ elebaşı F.Gülen: "15 Temmuz'un arkasında ulusalcı laik bir kesim olabilir"

Hain FETÖ elebaşı F.Gülen: "15 Temmuz'un arkasında ulusalcı laik bir kesim olabilir"
Hain F. Gülen, Mısır’da yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Abdulkadir El Sisi'ye yakınlığı ile bilinen El-Yevm 7 gazetesine röportaj verdi.

Hain F. Gülen, Mısır’da yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Abdulkadir El Sisi'ye yakınlığı ile bilinen El-Yevm 7 gazetesine röportaj verdi.

Gülen, "15 Temmuz’da darbe teşebbüsünün kimin tarafından yapıldığını düşünüyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine kesin olarak bir kesimi suçlayamayacağını ifade ettikten sonra akılları zorlayan açıklamada bulunarak, "ulusalcı laik bir kesimin" bunu yapmış olabileceğini ileri sürdü.

Gülen, darbe girişiminin olduğu gece darbeyi kınadığını, kendilerine atılan darbe teşebbüsü suçlamasının uluslararası tarafsız bir kuruluş tarafından soruşturulmak üzere Türkiye’ye gelmeyi teklif ettiğini ancak Tayyip Erdoğan’ın bunu kabul etmediğini iddia etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bir kez daha Hitler, Stalin ve Mao gibi diktatörlere benzetme cür'etini gösteren Gülen, Avrupa’nın kendisini anlaması için daha çok kurban vermeleri gerektiğini savını ortaya attı.

Röportajda, "15 Temmuz olaylarının gerçek bir askeri darbe veya sistematik bir oyun olsa da" Erdoğan'a karşı yeni bir askeri eylem beklemediğini söyleyen Gülen, kendilerine karşı yürütüldüğünü iddia ettiği aşırılıklara rağmen asla böyle bir darbe hareketini kabul etmeyeceğini söyledi.

Yine Türk milletini aşağıladı!

Bir önceki röportajında Wall Street Journal'da Türk milletine hakaret eden Gülen, bu sefer de, "Türk milletinin tercihine saygı duyduğunu" belirterek, "ülkeyi yönetmek için bir çobanı bile seçebilir" diyerek hem çobanları, hem de Türk milletini aşağıladı. Erdoğan’ın bir diktatör gibi hareket ederek yargıyı kontrol altına aldığını, ABD Devlet Başkanı Trump’ın kendisini Türkiye’ye iade etmesi durumunda kaçmaya teşebbüs etmeyeceğini ve Türkiye’ye gideceğini savundu.

Erdoğan’ın uluslararası mahkemelerde yargılanmasının mümkün olup olmadığı sorusunu ise Gülen, bunun zor olduğunu ve Türkiye’de bazı muhalefet liderlerinin de Erdoğan’ı desteklediğini söyleyerek yanıtladı.

Etiketler :