Bu hafta 22 Eylül'de vizyona girecek filmler

Bu hafta 22 Eylül'de vizyona girecek filmler
Bu hafta vizyona 7 film girecek, bu filmlerin 4’ü Türk yapımı iken 3’ü yabancı film kategorisinde

Bu hafta vizyona 7 film girecek, bu filmlerin 4’ü Türk yapımı iken 3’ü yabancı film kategorisinde. Bu hafta filmlerin konuları ve hikayelerini baz alacak olursak yeterince sakin geçecek gibi gözüküyor, Türk filmi kategorisinde en çok beklenen film Ay Lav Yu Tuu olurken, ilk filmi beğeni toplayan ve ikinci filmi de merakla beklenen Kingsman: Altın Çember yabancı filmlerde en çok beklenen filmler arasında yer alıyor.

Bu hafta vizyona 7 film girecek, bu filmlerin 4’ü Türk yapımı iken 3’ü yabancı film kategorisinde. Bu hafta filmlerin konuları ve hikayelerini baz alacak olursak yeterince sakin geçecek gibi gözüküyor, Türk filmi kategorisinde en çok beklenen film Ay Lav Yu Tuu olurken, ilk filmi beğeni toplayan ve ikinci filmi de merakla beklenen Kingsman: Altın Çember yabancı filmlerde en çok beklenen filmler arasında yer alıyor.

Atçalı Kel Mehmet

Atçalı Kel Mehmet, Osmanlı Padişahı II. Mahmut döneminde yaşamış Ege bölgesinin ilk efelerinden biridir. Zenginden alıp fakire vererek tıpkı Robin Hood gibi, bölgesinde adaleti sağlar ancak çıkarları zedelenen ağalar, beyler ve voyvodalar tarafından bu nedenle hain ilan edilir. Atçalı’nın ölüm fermanı verilir ve Atçalı Kel Mehmet Efe’ye iki seçenek kalır. Kaçacak ya da ölecektir…

Ege bölgesinin en sevilen halk kahramanlarından biri olan Atçalı Kel Mehmet Efe’yi beyazperdede Gökhan Keser canlandırırken filmin yönetmenliğini ise Ümit Efekan üstleniyor.

Ay Lav Yu Tuu

Yönetmenliğini ve senaristliğini Sermiyan Midyat'ın üstlendiği ‘Ay Lav Yu’nun 6 yıl arayla gelen devam filmi "Ay Lav Yu Tuu" filminde, Amerika’da eğitim alıp köyü Tınne’ye dönen İbrahim’in iki kültür arasında yaşadıklarını anlatılıyor. TAFF imzasıyla gelen filmin zengin oyuncu kadrosunda Sermiyan Midyat, Nikki Leigh, Ayça Damgacı, Josh Folan, Ayşenil Şamlıoğlu, Kevork Malikyan, Tuna Orhan, Veysi Aslan, Gizem Karaca ve Bora Akkaş yer alıyor.

Elly Hakkında

İran ve Fransa ortak yapımı olan Elly Hakkında'nın konusu; Almanya’da yaşayan Ahmat, bir süre sonra İran’ı ziyarete gider. Eski arkadaşlarıyla birlikte bir tatil planı yaparlar. Hazar Gölü kıyısında üç gün birlikte zaman geçireceklerdir. Tatili düzenleyen Sepideh, bu tatile Elly’ı da çağırır. Ahmad Elly’ı tanımamaktadır ama Sepideh’in amacı biraz da onları yakınlaştırmaktır. Tatil güzel geçmektedir, ta ki ikinci gün Elly kaybolana dek… O günün sabahında Tahran’a dönmesi gerektiğini söylemiş olan Elly, nasıl yok olmuştur? Bu andan itibaren bazı yalanlar ortaya çıkar ve yalanın tüm olayların seyrini nasıl değiştirebildiği gözler önüne serilir.

İz

Janina, astroloji tutkunu, vejetaryen ve hayvan hakları savunucusudur. Emekli olduğundan beri yaşadığı kasabada öğretmenlik yapmakta ve dağ evinde sakin bir hayat sürmektedir. Ancak Janina’nın çok sevdiği iki köpeği kaybolur ve bir komşusu ise ölür. Çok geçmeden kasabada başka esrarengiz cinayetler de işlenir. Kasaba halkı ve polis bir sonuca ulaşamayınca, olaya kendi el atan Janina'nın başından geçen esrarengiz olaylar işleniyor.

Agnieszka Holland tarafından yönetilen Olga Tokarczuk'un romanından sinemaya uyarlanan filmin başrollerinde Jakub Gierszal, Katarzyna Herman ve Andrzej Grabowski yer alıyor.

Kaçış Odası

Günümüzde oldukça popüler olan oyunlardan olan kaçış odası korku filmi tutkunu Jeff ve Ben ile kız arkadaşları Jess ve Angie, oyununa katılırlar. Klasik olarak, bir odada kilitli olan arkadaş grubu çıkış yolunu mantıkları ile bulup kaçmaya çalışırken keyifli zaman geçireceklerdir ancak oyunun gerçek bir tarafı vardır. Odadan 1 saat geçmeden çıkmaları gerekmektedir zira odada gerçek bir katil vardır.

Yönetmen ve senaristliğini Peter Dukes'un üstlendiği filmin başrollerinde ise Skeet Ulrich, Sean Young, Christine Donlon var.

Kingsman: Altın Çember

Kingsman ajanları bir kez daha harekete geçmek zorundadır. Araştırmaları sonucu Amerika’daki bir casus teşkilatının varlığından haberdar olurlar. Statesman olarak bilinen bu teşkilat da kendilerinin teşkilatıyla aynı dönemde kurulmuştur. Bu iki elit teşkilat; ortak düşmana karşı beraber hareket eder. Eggsy olarak ilk filmde karşımıza çıkan Taron Egerton ve ajan Harry olarak tanıdığımız Colin Firth'ü tekrar geri döndüren filmde ajanların teknoloji uzmanı Ginger rolünde Halle Berry eşlik ederken, Pedro Pascal Jack adında bir ajan, filmin kötü karakteri Poppy de ödüllü oyuncu Julianne Moore olacak. Channing Tatum devlet için çalışan gizli bir ajanı ve Jeff Bridges de ajanların yeni lideri olan Champagne adında bir karakteri canlandırıyor.

Tarla

Tarık hırslı ve biraz da hayalperest bir insandır. Bu özelliği nedeniyle işleri yolunda gitmez ve hayatı alt üst olur. Tek çareyi ailesinin yaşadığı yerde bulunan tarlasıdır. Memlekete gelen Tarık, tarlayı satmak için ailesini bir şekilde ikna eder. Tarık kardeşiyle beraber yeni umutlarla İstanbul'a dönerken akıllarına bile gelmeyecek kapıların açılacaklarına şahit olacaklardır.