Bu hafta 6 Ekim'de vizyona girecek filmler

Bu hafta 6 Ekim'de vizyona girecek filmler
Bu hafta vizyona 8 film girecek, bu filmlerin 4’ü Türk yapımı iken 4’ü yabancı film kategorisinde.

Bu hafta vizyona 8 film girecek, bu filmlerin 4’ü Türk yapımı iken 4’ü yabancı film kategorisinde. Bu haftaki filmlerin konu ağırlığı Türk filmlerinde komedi ve dram iken yabancı filmlerde, korku, biyografik ve animasyon. Babam, Dört Köşe, Kayseri Aslanı, Kervan 1915 Türk. Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı, Çavdar Tarlasındaki Asi, Korku Kayıtları ve My Little Pony Filmi bu hafta vizyona girecek yabancı filmler.

BABAM

Yusuf Tunalı sardalya konserve fabrikası sahibidir. Batmakta olan fabrikayı kurtarmaya çalışan Yusuf Tunalı, karısı vefat edince, zihinsel engelli oğlu Arif'le baş başa kalır. Oğlunu, engeli sebebiyle yıllardır kabullenememiş Yusuf için, bu durum büyük bir sınav olacaktır. Genç öğretmen Feride ise atanamadığı için Yusuf’un fabrikasında çalışmaya başlar. Arif, Feride’nin ilgisiyle kabuğundan çıktıkça, Yusuf’un da Arif’e olan bakışı değişir. Yusuf, Feride ve Arif’in yaşadıkları, çevrelerinde olup bitenler, bu üç insanı birbirine daha da yakınlaştırır. Yusuf içinde saklı olan iyi insanı Feride ve oğlu Arif’in etkisiyle gün yüzüne çıkarmaya başlar. Dertleri ve sorumlulukları Yusuf'un sürpriz kararlar almasına yol açar.

DÖRT KÖŞE

İstanbul’da herhangi bir gün… Nev-i şahsına münhasır dört karakter, bir nezarethane… Ve bir plan! Aynı gece, aynı nezarethanede bulunan Aşkın, Emel, İrfan ve Muzo haksız yere gözaltına alınmışlardı. Bu onların yaşadığı ilk haksızlık da değildi üstelik! Peki ne yapacaklardı?... Birlik olup, düzene karşı “Biz de varız ulan, buradayız, yaşıyoruz.” demek için bir hırsızlık tezgâhladılar.  Hak yiyerek güçlü olandan çalıp, yaşadıkları tüm haksızlıkları sıfırlayacaklardı. Hedefleri ise cesaret isteyecek türdendi. İstanbul’un en karanlık, en güçlü adamı Timsah Hamza… İşte asıl hikâye böyle başladı…

KAYSERİ ASLANI

Ersin, Kayseri'nin ünlü pastırmacısının oğludur. Altılı ganydan kazandığı bir miktar para ile eniştesini de ikna eder kumar oynar. Fakat işler düşlediği gibi gitmez. Büyük bir borç ile sonlanan gecede Ersin babasının dükkanı üzerine senet imzalamak zorunda kalır. 1 ay içinde borcunu ödemek zorundadır ve bunun için de bir plan yapar. Geliştirdiği proje ile Çin’den ucuz mal getirip esnaflara daha çok para kazandırmak vaadi ile topladığı paralarla Çin’e gider.  Bu arada çocukluktan beri sevdiği kız Zehra da bu süreçte nişanı atmıştır. Çin’de kaldığı otelde yeraltı dünyasının önemli isimlerinden Chong'un kızının düğünü vardır. Ancak kız bu evliliği istememektedir ve Ersin’i de ikna ederek gece kaçıp birlikte Kayseri’ye gelirler ve ortalık iyiden iyiye karışır. Çinli mafya da Kayseri’ye gelmiştir.

KERVAN 1915

1915 yılının Haziran ayında Giresun’un meydanında Ermeni kadınlar ve çocuklardan oluşan 200 kişilik bir kafileyi göç ettirmek için bir ihale düzenlenmiştir ve Katırcı Salim, Murat’ın önüne geçerek bu işi üstlenir. Topluluk bir kervan şeklinde Halep’e doğru yola çıkar. Kafilede yer alan Hayganuş adında orta yaşlarını süren bir kadınsa geride eşini bıraktığı Karadeniz’in bir avuç suyunu yanında götürmek ister ve kızı Suzan’a emanet etmiştir. Öte yandan savaş, göç yolunu tekinsizleştirmiş, işleri daha da zora sokmuştur. Yol dağlara doğru gittikçe yükselir ve kafiledeki çocuklar, hamile kadınlar sağlık sorunları yaşamaktadır. Üstüne bir de hava koşulları sertleşir. Tüm bu debdebenin içinde Suzan ve kafile sorumlusu Ahmet’in arasında beklenmedik bir kıvılcım yükselecektir…

BLADE RUNNER 2049: BIÇAK SIRTI

Başrollerinde Ryan Gosling ve Rick Deckard rolünde Harrison Ford'un boy göstereceği filmin kadrosunda kilit bir rol için Oscar ödüllü oyuncu Jared Leto da yer alıyor. Büyük yankı uyandıran 1982 yapımı Bıçak Sırtı filminin uzun zamandır beklenen devam halkası olan Blade Runner 2 bir kez daha Philip K. Dick'in romanından beyazperdeye uyarlanacak. Kadrosunda Robin Wright, Ana de Armas, Carla Juri, Mackenzie Davis, Barkhad Abdi, David Dastmalchian, Hiam Abbass, Lennie James ve Dave Bautista'yı bulunduran devam halkasının yönetmenliğini Denis Villeneuve üstleniyor. Filmin senaryosunda ise Hampton Fancher ve Michael Green imzası var.

ÇAVDAR TARLASINDAKİ ASİ

Film, dünya edebiyatının baş yapıtlarından olan 'Çavdar Tarlasındaki Çocuklar" romanının yazarı J.D. Salinger'in hayatını konu ediyor. Yazarın hem kariyeri, hem gençlik yılları hem de kendisine ağır bir travma yaşatan İkinci Dünya Savaşı sırasında cephede verdiği mücadele anlatılıyor.

KORKU KAYITLARI

Gerçek hayat olaylarına dayanan bu filmde; bir rahip, şeytan çıkarma eylemini üzerinde gerçekleştirdiği bir rahibeyi öldürdüğü gerekçesiyle hapis cezasına mahkum edilir. Bu konu üzerine araştırma yapan bir gazeteci, bu kişinin aslında zihinsel olarak hasta birisini öldürüp öldürmediğini veya bu iddiaların yanlış olup olmadığını ve onun sadece şeytani bir varlıkla yaptığı savaşı kaybedip kaybetmediğini ortaya çıkarmaya çalışır.

MY LİTTLE PONY

Karanlık bir güç Ponyville ve arkadaşlarını tehdit eder. Bu güç onları Equestria dışında yeni arkadaşlıklar edinecekleri, yeni zorluklarla karşılaşacakları; arkadaşlığın sihrini kullanarak evlerini kurtarmaya çalışacakları bir maceraya sürükler.