'Güvenli bölgenin kontrolü Türkiye'de olacak'

'Güvenli bölgenin kontrolü Türkiye'de olacak'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yeni yargı reformu için sunum yapıldığını söyledi. Kalın ayrıca Suriye'deki güvenli bölgenin kontrolünün Türkiye'de olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yeni yargı reformu için sunum yapıldığını söyledi.

Kalın'ın kabine toplantısının ardından başlıklar şöyle:

"ABD'nin Suriye'den çekilmesini etraflıca konuştuk. Cumhurbaşkanı Erdoğan 23 Ocak'ta Moskova'ya gidecek. Moskova ziyaretinde İdlib konusu da ele alınacak.İki önemli toplantıda Soçi ve İstanbul'da karara bağlandı. O günden bugüne İdlib'de istikrarlı ortamın olduğunu söyleyebiliriz. Oradaki hareketler rejim tarafından kullanılmaktadır. Fırat'ın doğusunda önemli kararlar alınacakken orada hareket olması manidar. Diplomatik kanallardan da arkadaşlar gerekli görüşmeleri yapıyor. Rus tarafının da rejimi uyarması gerekir. 12 tane askeri gözlem noktamız var. Dolayısıyla konuyu yakından takip ediyor arkadaşlarımız.

ABD'den 5 maddelik belge

ABD bize 5 maddelik bir kağıt verdiler. ABD'nin çekilme kararını teyit eden bir belgedir. YPG için düzenleme isteyen bir kağıttır. Biz de kendi kağıdımızı ABD'ye ilettik. Çekilme kararı çerçevesinde terör örgütlerine yeni bir fırsat verilmemesi konusunu dile getirdik. Bu konuda çizgimiz net. ABD'nin YPG ile ilişkisini kesmesinin artık zamanı gelmiştir.

Trump'ın açıklamaları

Tweet atıldıktan sonra gerekli cevabı verdik. Erdoğan ve Trump konuşmayı sonuca bağladılar. Olumlu bir görüşmeydi. Sonrasında Trump bir tweet daha attı.Pozitif bir gündem ile bugüne ve yarına bakalım. Kendileri de eninde sonunda bu politikanın yanlış olduğunu görecekler. Görüşlerimizi ısrarlı bir şekilde anlatmaya devam edeceğiz.

Suriye'de güvenli bölge

Cumhurbaşkanımız güvenli bölgeye ilişkin konuyu ele aldı. Bir kere buna olumlu baktığımızı ifade ediyoruz. Cumhurbaşkanımız bu konuyu detaylı çalışmış ve diğer ülkelere teklif etmişti. Bu teklif o zaman kabul edilseydi, o büyük mülteci akını yaşanmayacaktı. Cumhurbaşkanımız bu görüşünü hala daha tüm platformlarda söylemeye devam ediyor. Bu sevindirici bir şey. Askeri ve istihbariti durumu ne olacak buna ilişkin görüşmeler devam edecek. Detaylar netleştikçe sizinle paylaşacağız. Buranın kontrolü Türkiye'de olacak. Adına güvenli bölge denmese de Türkiye'nin kontrolünde güvenli bir hat var. Benzer bir model Münbiç'te de kullanılabilir.

S-400 ve Patriot füzeleri alınmaları

Bu ikisinin alınması konusunda bir şart bizim için söz konusu değildir. Bu pozisyonumuzda herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Türkiye istediği ülkeden istediği askeri teknolojiyi alabilir. Bizim ihtiyaçlarımızı ne kadar karşılıyor bunun müzakeresi yapılıyor. Bizim S-400'de ulaştığımız bir nokta var. İlgili birimlerimiz müzakarelerini sürdürmeye devam edecektir.

3600 ek gösterge

İmamlar, öğretmenler, sağlık çalışanları ve polisler için 4 ana kategori için çalışma devam ediyor.Tek bir paket halinde geçirilmesi planlanıyor. Bununla ilgili çalışma tamamlandığında Cumhurbaşkanımızın vaadi gerçekleşmesi olacak. Henüz bir tarih veremiyoruz.

Taşıma seçmen

Bununla ilgili YSK çalışmasını yürütüyor. İdeal olan seçmen kaydının olduğu yerde bulunmasıdır. Bu konu yakın takip ediliyor. YSK çalışma yürütüyorCumhurbaşkanımız da bu konuya sıcak bakmıyor zaten."

Etiketler :