Gürsel Tekin'den MHP 'ye Sert Yanıt!

Gürsel Tekin'den MHP 'ye Sert Yanıt!
Gürsel Tekin: "MHP'nin öfkesi, suçluluk psikolojisi"CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, MHP sözcülerinin TBMM Başkanlığı seçiminin ardından CHP’ye yönelik eleştirilerine, “MHP’nin bu öfkesini anlamakta zorluk çekiyorum”...

Gürsel Tekin: "MHP'nin öfkesi, suçluluk psikolojisi"

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, MHP sözcülerinin TBMM Başkanlığı seçiminin ardından CHP’ye yönelik eleştirilerine, “MHP’nin bu öfkesini anlamakta zorluk çekiyorum” diyerek yanıt verdi. Tekin, dün katıldığı bir iftarda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tekin özetle şöyle konuştu:

BİZ AÇIĞIZ: 7 Haziran’dan itibaren CHP, çok açık, anlaşılabilir bir şekilde ne yapacağını kamuoyuyla paylaştı. Teklifimizi açık söyledik. Milletten saklayacak bir şeyimiz yok. MHP’nin bu öfkesini anlamakta zorluk çekiyorum. Suçluluk psikolojisidir. Siyasi tercihtir. Hiçbir siyasi partinin tercihini sorgulamayız. Genel Başkanımıza ve Baykal’a saldırıları üzülerek izliyorum.Biz, ikili konuşmaları afişe etmeyiz. Bu süreçte en sorumlu davranan tek siyasi parti CHP’dir.

TALEBİ YOKTU: Baykal’ın aday olma gibi bir talebi yoktu. Baykal’ın çekilme konusunda da tereddüdü yoktu. Polemiği başka bir noktaya götürmek istemiyorum. Çok net bir şekilde Bahçeli’nin konuşmalarını gördünüz.

HÜKÜMET KURULUR: Her şeye rağmen hükümetin kurulacağı inancı içindeyim. Erken seçimin faydalı olmayacağını söyledik. Erken seçimden kaçan bir siyasi parti değiliz. Yapılan bütün araştırmalarda oyunu artıran tek siyasi partiyiz. Erken seçim derlerse hodri meydan. Erken seçime de hayır demeyiz.

SIKINTI VAR: Sıkıntılı bir durumdayız. Sınırlarımızın tamamında kontrolsüz, ne olduğu belli olmayan, hangi güçler tarafından kontrol edildiği belli olmayan çeşitli terör örgütleriyle karşı karşıya olduğumuzu hepimiz biliyoruz. Bu kadar sorunlar varken hiçbir şey yokmuş gibi seçime gidelim diyenlere eyvallah. Bu sürecin erken seçim gerektirecek bir süreç olmadığını söylüyoruz ama Hükümet çıkmayacaksa yapılacak bir tek şey, millete gitmektir.

Sözcü