Gürsel Tekin Maçka parkında güvenliğin şortlu kızın kıyafetine müdahale etmesine sert tepki gösterdi

Gürsel Tekin Maçka parkında güvenliğin şortlu kızın kıyafetine müdahale etmesine sert tepki gösterdi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'den Maçka Parkı'nda güvenlik görevlisinin kadınların kıyafetlerine karışmasına sert tepki geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'den Maçka Parkı'nda güvenlik görevlisinin kadınların kıyafetlerine karışmasına sert tepki geldi. Güvenlik görevlisinin yaptıklarından, iktidardaki AKP'nin tavır ve söylemlerini sorumlu tutan Tekin, "Yeter. Bu yaşananlar ne insani, ne de vicdani" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, müftülere dini nikah yetkisi, MEB ile Ensar Vakfı’nın yaptığı anlaşmalar gibi eylemlerin ardarda geldiğine de dikkat çekerek, AKP’li Başbakan ve Bakanlara da “aklınızda ne var, ne yapmak istiyorsanız gerçekte, onu söyleyin” çağrısı yaptı.

Gürsel Tekin Sözcü’ye yaptığı açıklamada, AKP’lilerin iktidara geldikleri ilk günden bu yana başörtüsü konusunda söyledikleri sözlerin, şimdi onlara karşı söylenmeye başladığını hatırlatarak, “İnsanların giyimine karışıyorsunuz. Yaşam biçimine müdahale ediyorsunuz. Yakın zamana kadar bundan en çok şikayet eden sizdiniz. Şimdi siz bunu yapıyorsunuz. Yeter” dedi.

Maçka parkı’nda yaşananların “insanlık dışı olduğunu” da vurgulayan Tekin, “yaptıklarınız ne insani, ne vicdani” diye konuştu.

Etiketler :