Güneş Tutulması Türkiye'den takip edilebilecek mi?

Güneş Tutulması Türkiye'den takip edilebilecek mi?
Güneş tutulması Türkiye'den takip edilebilecek mi ve tutulmayı izlemek isteyen kişilerin neler yapması gerekiyor? İşte tüm soruların yanıtları...

Güneş tutulması 21 Ağustos 2017 tarihinde ABD'nin turizm potansiyelinin artmasına neden oldu. Tutulmanın etkilerinin en net takip edilebildiği yerler NASA'dan yapılan açıklama ile duyurulurken yaklaşık 3 dakika sürecek tutulma için önlemler de alınacak. Peki, Güneş tutulması Türkiye'den takip edilebilecek mi ve tutulmayı izlemek isteyen kişilerin neler yapması gerekiyor?

GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR?

Dünya ve Güneş arasına giren Ay kısa süreli olarak Güneş ışınlarının Dünya’ya ulaşmasını engelleyecek. “Güneş tutulması” adı verilen doğa olayı Dünya’nın belli başlı bölgelerinin bir süreliğine Güneş ışınlarından faydalanamaması ile sonuçlanacak.

SAAT KAÇTA OLACAK VE NE KADAR SÜRECEK?

Türkiye saati ile 19:00’dan sonra meydana gelecek tutulma yaklaşık 3 dakika sürecek ve bu süre boyunca Güneş’in aydınlatması gereken bölgeler daha az ışık alacak.

ABD ve çevresinden izlenebilecek tutulma bu kez Türkiye’den takip edilmeyecek. NASA’dan yapılan son açıklamaya göre tutulma en net olarak Oregon, Idaho, Wyoming, Nebraska, Missouri, Illinois, Tennessee, North Carolina gibi bölgelerden izlenebilecek. Ayrıca bölgede yaşayan vatandaşların tutulmadan olumsuz etkilenmemesi ve Güneş’i rahatlıkla izleyebilmesi için bazı eyaletlerde ücretsiz güneş gözlüğü dağıtımı yapılacak.

Türkiye’deki net tutulma ise 20 Nisan 2060 yılında yaşanacak ve doğa olayını takip etmek isteyen kişiler Türkiye’de bulunmak zorunda olacak.

Etiketler :