Zarrab'ın cezaevi sözleri hakkında CHP'den HSK'ya çağrı!

Zarrab'ın cezaevi sözleri hakkında CHP'den HSK'ya çağrı!
ABD'deki mahkemede tanık koltuğunda oturan Reza Zarrab, Türkiye'de cezaevinden rüşvet ödeyerek çıktığı iddiasında bulundu.Zarrab'ın ''cezaevi itirafı" olarak son dakika gelişmelerinde yer bulan sözlerine ilişkin bir gelişme...
ABD'deki mahkemede tanık koltuğunda oturan Reza Zarrab, Türkiye'de cezaevinden rüşvet ödeyerek çıktığı iddiasında bulundu.
Zarrab'ın ''cezaevi itirafı" olarak son dakika gelişmelerinde yer bulan sözlerine ilişkin bir gelişme daha yaşandı. CHP, HSK'ya çağrı yaptı.

YARKADAŞ'TAN ÇAĞRI

Zarrab, bugünkü duruşmada Türkiye'de mali şube tarafından tutuklandığı dönemi anlattı ve serbest bırakılmak için rüşvet ödediği yönünde söylemlerde bulundu.

Zarrab'ın Türkiye'deki cezaevinden tahliye edilmek için rüşvet verdiği yönündeki sözlerini CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından eleştirdi. Zarrab davasını 'milli dava'ya dönüştürmeye çalışanlara gönderme yaparak Zarrab'ın serbest bırakılmasına "Yerli ve milli tahliye!" dedi ve HSK'ya çağrıda bulundu.

İşte o tweetler:

ZARRAB BUNLARI SÖYLEMİŞTİ

Türkiye’de mali şube tarafından tutuklandığı dönemi de anlatan Zarrab, “Türkiye’de hiç hapse atıldın mı?” sorusuna, “Evet, tutuklanarak cezaevine gönderildim… Evet, serbest bırakıldım” yanıtını verdi.

“Avukatlarım geldi, konuştuk ve serbest bırakıldım” diyen Zarrab, “Serbest kalmak için herhangi bir ödeme yaptın mı?” sorusuna “Evet” derken, bu ödemelerin ‘kısmen’ rüşvet niteliğinde olduğunu söyledi.

Serbest bırakıldıktan sonra Halkbank’a gittiğini anlatan Zarrab, işleri yeniden başlatmak için Halkbank’ın yeni genel müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile irtibat kurduğunu söylüyor.

Etiketler :