Fiyatlar belli oldu: 2023 hindisi yüzde yüz zamlı

Fiyatlar belli oldu: 2023 hindisi yüzde yüz zamlı
Yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olan hindiye bu yıl da ilgi büyük oldu. Hindi yetiştiricisi Muzaffer Çetin, 2023 fiyatlarından bahsederek iyi hindiyi seçebilmek için tavsiyeler verdi.

Hayrabolu'da 14 yıldır hindi yetiştiriciliği yapan Muzaffer Çetin, yılbaşı soflarının vazgeçilmezi olan hindinin kilo fiyatının 2 kat arttığını söyledi ve “Geçen sene kilosunu 50 liradan veriyorduk, bu yıl 100 lira oldu. Hindi, ortalama 6-7 kilo geliyor” dedi. Yetiştirdiği 5 bin hindinin 4 binini satan Çetin, geçen yıl 250 lira olan hindiyi bu sene 300 liradan sattıklarını kaydetti. Bu yıl taleplerin erken geldiğini belirten Çetin, "Bu bizi mutlu etti. Hindi çok uysal bir hayvan. Bakımı tabi ki zor. Önemli olan zayiat vermemek, ona çok dikkat ediyoruz'' dedi.

yeni-proje-22.png

Hindi alacaklara tavsiyelerde bulunan Muzaffer Çetin, iyi hindinin, kanadının altındaki sarılıktan anlaşılacağını dile getirerek, "İyi bir hindiyi anlamak için kanatlarının altına bakılması yeterlidir. Eğer sapsarıysa o hindi lezzetlidir. Eğer kanat altı sarı değilse o hindide lezzet olmaz. Kanatlarının altında sarılık yoksa yağ yapmamıştır. Ne kadar yağlıysa o kadar lezzetlidir, besilidir. Hindinin eti sarı olacak, tüy olmayacak. Kazık tüyü olmayacak" dedi.

yeni-proje-26.png

Kaynak:DHA

Etiketler :