Yeni Şafak yazarı Merve Şebnem Oruç’un AKP'lileri hedef alan köşe yazısı başına iş açtı

Yeni Şafak yazarı Merve Şebnem Oruç’un AKP'lileri hedef alan köşe yazısı başına iş açtı
Hükûmetin havuz medyasından Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Merve Şebnem Oruç, 27 Ağustos 2017 tarihinde köşesinetaşıdığı AKP teşkilatlarıyla ilgili yazı çok konuşulmuştu."İHALESİNİ ALAN YÜRÜYOR"Oruç yazısında,...

Hükûmetin havuz medyasından Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Merve Şebnem Oruç, 27 Ağustos 2017 tarihinde köşesinetaşıdığı AKP teşkilatlarıyla ilgili yazı çok konuşulmuştu.

"İHALESİNİ ALAN YÜRÜYOR"

Oruç yazısında, bir yandan AKP'lilerle olan diyaloglarını verirken, şu ifadelere yer vermişti:

"Milyonluk ofislerinde pahalı ahşap masalarının arkasına bir Erdoğan, bir Abdülhamid Han tablosu koyan, son model arabasının anahtarlığına AK Parti amblemi yerleştiren ihalesini alıp yürüyor."

ERDOĞAN’IN UÇAĞINDAN ÇIKARILDI

Yazının üzerinden geçen iki haftanın ardından dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kazakistan ziyareti sırasında Yeni Şafak adına A330'a binecek isim Merve Şebnem Oruç’tu. Ancak daha sonra Oruç’un ismi listeden çıkarıldı ve yerine uçağa Özlem Albayrak davet edildi.

Kulislere göre bunun en önemli nedeni Oruç’un AKP'lilere yönelik yazdığı bu yazıydı.

SÖZCÜ MANŞETE TAŞIMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'metal yorgunluğu' açıklamalarından yola çıkarak, yazısında parti ve teşkilatlara çok ağır göndermeler yapan Oruç’un bu sözleri Sözcü Gazetesi’nde bile manşet olmuştu.

Etiketler :