Yeni Diyanet İşleri Başkanı göreve başlar başlamaz laikliği hedef aldı!

Yeni Diyanet İşleri Başkanı göreve başlar başlamaz laikliği hedef aldı!
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş göreve başladı. Erbaş konuşmasında FETÖ'ye de değindi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na atanan Prof. Dr. Ali Erbaş, devir-teslim törenindeki ilk mesajında laikliği hedef aldı. Resmen göreve başlayan Ali Erbaş'ın ilk sözleri, "Sekülerizm ve hiçbir değer tanımama kıskacında debelenen insanlığa ulaştırmak için her zamankinden daha çok çalışmamız gerekiyor" oldu.

Başına geçtiğin kurumun laiklik ilkesi doğrultusunda kurulduğunu unutan ya da bilmeyen Erbaş, "Dağınık zihinleri toplamaya, parçalanmış gönülleri birleştirmeye, fitne ateşinde yitirilen ümmetin tevhit ve vahdet pınarında dirilişine vesile olmak için Allah ve resulunün ezeli ve ebedi çağrısını sekülerizm ve hiçbir değer tanımama kıskacında debelenen insanlığa ulaştırmak için her zamankinden daha çok çalışmamız gerekiyor." diye konuştu.

Konuşmasında FETÖ'nün dini istismar ettiğini de söyleyen Erbaş, "Cehalet ancak ilimle yok edilir. FETÖ'nün genç beyinleri sömürerek, gizemli ve bulanık din anlayışı ile oluşturduğu hasarı onarmak için şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak için çok çalışacağız" dedi.

Konuşmasında İmam Hatip Liselerine de değinen Erbaş,  "Başkanlığımız, imam hatip okulları ve ilahiyat fakülteleri ile daha da güçlendirecektir” ifadesini kullandı.

Etiketler :