Yaşar Tüzün kurultay için toplanan imza sayısını açıkladı

Yaşar Tüzün kurultay için toplanan imza sayısını açıkladı
CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, olağanüstü kurultay talebiyle imza toplayan CHP'lilerin sayısını açıkladı.

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, olağanüstü kurultay talebiyle imza toplayan CHP'lilerin sayısını açıkladı. Tüzün, kurultay için 3 günde toplanan imza sayısının 521’e ulaştığını söyledi. Açıklama sırasında 5 imza daha atıldığını açıkladı. Bir imza da Silivri cezaevinde kalan CHP PM Üyesi Eren Erdem'den geldi. Böylelikle imza sayısı 527 olurken, kurultay toplanması için 98 imza kaldı.

Tüzün, yeterli imzanın bu akşama kadar ya da en geç yarın tamamlanacağını açıkladı.

 

Yaşar Tüzün toplam delege sayısının, zamanla eksilenlerle birlikte 1245 delege olduğunu ifade etti. Bu durumda partiyi kurultaya götürmek için yarısının bir fazlası (623) delegenin imzası gerekiyor. Tüzün'ün açıklamalarından satır başları şöyle:

Delegelerimiz özgür iradeleriyle notere gitti. CHP’de değişim kurultayı için 3 günde toplanan imza sayısı 521’e ulaştı. Hafta sonuna kadar yeteri kadar sayı toplanacaktır.

Parti Meclisi (PM) üyesi Gaye Usluer de "Dün saat 17.00 itibariyle bu sabahki verileri katmaksızın Noter tasdikli imza sayısını paylaşıyorum: Tam 521 delegemiz dün saat 17.00 itibariyle olağanüstü kurultay taleplerini bizimle paylaştılar" açıklamasını yaptı.

TOPLAM BUGÜN İTİBARİYLE 526 İMZA

Tüzün, açıklama yaptığı sırada imza veren delege sayısının 526'ya ulaştığını açıkladı. Tüzün, "Bugün itibariyle 521+ 5 kişi olarak 526 imzaya ulaştı" dedi.

Tüzün, sözlerini "Yarın 17.30 itibariyle yeni bir açıklama yapacağız. Yeter sayıya yarın ulaşacağımızı düşünüyoruz" diyerek noktaladı.

Büyük Kurultay için toplanan imzaları  527 olarak sayın. Silivri'de zulme karşı direnen CHP PM Üyesi Eren Erdem de şu an noter huzurunda imza veriyor ve delegelerimize selam yolluyor. Eren de "Değişim şart" diyor

Bir imza da Eren Erdem'den 

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, tutuklu CHP PM Üyesi Eren Erdem'in de olağanüstü kurultay için imza verdiğini açıkladı.

Etiketler :