Vekilden çok fezleke

Vekilden çok fezleke
CHP'li vekiller hakkında Meclise 217 fezleke geldi. Bunlardan 141 tanesi Erdoğan'a hakaret suçlamasını içeriyor. CHP'nin Mecliste 138 koltuğu bulunuyor.

CHP'li Enis Berberoğlu'nun milletvekilliği 4 Haziran'da HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile birlikte düşürülmüştü. Üç milletvekili de tutuklanmış, cezası dolan Leyla Güven ile korona tedbirleri nedeniyle Enis Berberoğlu serbest bırakılmıştı. Farisoğulları ise hâlâ cezaevinde.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'ya konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel CHP'liler hakkında Meclise 217 fezleke geldiğini ve bunların da 141 tanesinin 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasına ilişkin olduğunu dile getirdi.

Tayyip Erdoğan'ın AKP genel başkanı olduğunu ifade eden Özel, "Erdoğan'ın Anayasaya göre tarafsız durumda bulunması gerekiyor" diye konuştu.

'Cumhurbaşkanına hakaretten' mahkûm olanların sayısı 80 kat arttı

Erdoğan döneminde cumhurbaşkanına hakaretten hüküm giyenlerin sayısındaki artışa dikkat çeken Özel; Demirel döneminde 71, Ahmet Necdet Sezer döneminde 82 ve Abdullah Gül döneminde 233 kişinin cumhurbaşkanına hakaretten mahkûm olduğunu belirtti. Bu sayı, Erdoğan'ın 6 yıllık cumhurbaşkanlığı döneminde ise 5 bin 683'e ulaşmış durumda.

Özel şu ifadeleri kullandı:

Tarafsız kimliğini taşımayan bir siyasi rakibimize eleştiri yöneltmemiz nedeniyle fezleke düzenleniyor olması, muhalefetin siyaset yapış biçimini sınırlama, yargı eliyle siyasete müdahale etme çabasından başka bir şey değildir.

Bu maddeden mahkûm olan kişi sayısının Demirel dönemine kıyasla 80 kat arttığı görülmektedir

Etiketler :