Valfsan işçileri eylemlerini kazanımla sonlandırdı

Valfsan işçileri eylemlerini kazanımla sonlandırdı
61 gündür işten çıkarıldıkları gerekçesiyle eylem yapan Valfsan işçileri, direnişlerini kazanımla sonlandırdıklarını duyurdu.

Tuzla Organize Sanayi Bölgesi içeresinde metal fabrikası Valfsan’da çalışan Birleşik Metal İşçileri Sendikası (BMİS) üyesi 10 işçi, 11 Ekim’de “eleman fazlalığı” gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı. İşçiler 61 gün süren direnişleri sonunda direnişlerini sonlandırma kararı aldıklarını duyurdu.

Valfsan İşçilerinin açıklaması şöyle:

"Direnişimizi 61.gününde kazanımla bitiriyoruz.
Bizler 11 Ekim 2019 tarihinde  çalışmış olduğumuz Valfsan firmasından haksız ve hukuksuz bir biçimde işten çıkarılan 10 işçi olarak çıkış tarihimizden itibaren Tuzla Serbest Bölge önünde ve birçok alanda işimize dönmek için demokratik ve meşru yollardan mücadele verdik.
10 Aralık 2019 tarihine kadar geçen süre içerisinde göstermiş olduğumuz direniş ve üyesi bulunduğumuz DİSK-Birleşik-Metal İş sendikamızın işveren ile görüşmeleri ve çeşitli girişimleri sonucunda işimize geri dönebilme hakkını kazanmamış olsak da  bazı haklar elde ederek mücadelemizi sonuçlandırdık.

Fabrikalardaki işten çıkarmalar direnişimiz sonucu engellenmiştir. Direnişimiz krizin faturasını emekçilerin üzerine yıkmaya çalışan patronlara bir cevap olmuştur. Yeni dönem sınıf mücadelesinin örenek direnişlerinden biri olmuştur. İşçilerin kendi iradeleri ve sendikaları ile birleştiğinde bir şeyleri yapabileceklerini göstermiştir.

Anayasal haklarını kullanıp, sendikamız Birleşik Metal-İş'e üye olan ve sonrasında işten atılan işçilerin başlatmış olduğu Bozankaya direnişini, aylardır maasları ve hakları için direnen Entil işçilerini, MESS dayatmalarına karşı direnen metal işçilerini, Ataşehir, Üsküdar ve belediyelerde yaşanan tüm direnişleri, VİP Giyim, SF Trade Tekstil direnişlerini,Tekyol Plus, Adem Çelik ve Gentes firması önünde direnen inşaat işçilerini ve sayamadığımız tüm direnişleri selamlıyoruz. Direnişimiz boyunca bize destek veren ve dayanışma içerisinde bulunan tüm dostlara teşekkür ederiz.

Birşen İşçiler Yenilmezler
Direne Direne Direnişten Zafere
İnadına Sendika İnadına DİSK"
 

Etiketler :