Vakıflara toplantı tebligatı: Sanal ortamda toplantı yapamazsınız

Vakıflara toplantı tebligatı: Sanal ortamda toplantı yapamazsınız
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğüne gönderilen tebligatta, vakıfların sanal ortamda da toplantı yapmalarının yasaklandığı belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 16 Mart tarihinde coronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlara vakıfların uymadığını ve bu süreçte elektronik ortamda genel kurullarını yaptıklarını belirterek, vakıfların sanal ortamda dahi toplantı yapmalarını yasaklayan bir tebligat yayınladı.

Tebligatta şu ifadelere yer verildi:

“İçişleri Bakanlığının 16.03.2020 tarih ve E5361 sayılı "Coronavirus Tedbirleri" konulu Genelgesi ile Sivil Toplum Kuruluşlarının (dernek, vakıf) genel kurulları ve insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetleri 6.03.2020 Pazartesi saat 24:00 itibariyle geçici olarak ertelenmiştir.

Söz konusu genelge ile alınan tedbirler, 17 03 2020 tarihinde e posta yoluyla vakıflara ve Bölge Müdürlüklerimize duyurulmuştur.

Ancak, vakıfların toplantılarını (genel kurul veya diğer toplantılarını) bu süreçte elektronik/sanal ortamda yaptığı, devletimizi aldığı tedbirleri hiçe saydığı görülmüştür. Bu nedenle, vakıflar tarafından yapılacak tüm toplantılar (sanal ortamda yapılacaklarda dahil olmak üzere) 01.07.2020 tarihine kadar durdurulmuştur."

kultur1.jpg

Etiketler :