Ülkedeki yaşlıların yüzde 80'ine robotlar bakacak! 2020'de başlıyor...

Ülkedeki yaşlıların yüzde 80'ine robotlar bakacak! 2020'de başlıyor...
2020 yılında yaşlılara bakım konusunda robotlar artış gösterecek.

Robotların giderek dünyamızda yer almaya başlaması ivmesini artırıyor. Ev bakım konusunda uzun süredir robotlar üzerinde servis ve temizlik kodları üzerinde çalışan uzmanlar, 2020 yılında yaşlı bakımlarının yüzde 80'inin robotlar tarafından yapılması konusunda Japonya devleti ile mutabakata vardı.

Uzun ömürlü olmalarıyla bilinen Japon toplumunda, 2025 yılında 370 bin hasta bakıcı açığı olacağı öngörülürken, Japon Hükümeti bu açığı teknoloji ile kapatmayı planlıyor.

The Guardian gazetesinde yer alan haberde, Japon robotik sektörünün, yaşlı Japonlar'ın yataklarından tekerlekli sandalyelerine geçmelerine ya da banyo yapmalarına yardım edecek basit robotlar geliştirmek için çalışmalara başladığı, ancak hükümet daha geniş bir kullanım alanı için büyük bir potansiyel gördüğü ifade edildi.

'ROBOTLAR TÜM SORUNLARI ÇÖZEMEZ AMA HAYATI KOLAYLAŞTIRABİLİR'

Japonya Ulusal İleri Endüstriyel Bilim ve Teknoloji Ulusal Enstitüsü, Robot Geliştirme Bölümü Yöneticisi Dr Hirohisa Hirukawa, amaçlarının hem hasta bakıcılık sektöründeki açığı kapatmak hem de halen evinde ikamet eden yaşlıların hayatını kolaylaştırmak olduğunu söyledi:

"Robot bilimi bütün sorunlarımızı çözemez ancak hayatımızdaki pek çok zorluğu kolaylaştırabilir."

Etiketler :