'Türkiye'yi gelişmiş ülkeler ligine getirdik'

'Türkiye'yi gelişmiş ülkeler ligine getirdik'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 950. yılı sebebiyle düzenlenen Malazgirt Fetih Programı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye, doğuya ve batıya ait ne varsa hepsini kucaklayan, bağrına basan büyük medeniyet mirasının bugünkü varisi olarak yeni bir şahlanış içindedir" dedi.

cumhurbaskani-erdogan-buyuk-ve-guclu-turkiyenin-yolunun-kesilmesine-riza-gostermeyecegiz-6819-dhaphoto15-001.jpg

Erdoğan, "İlhamını şanlı geçmişimizden alan, gözünü yarım asır, bir asır sonrasının dünyasına diken bu atılımı gençlerimizle birlikte zafere ulaştırmakta kararlıyız." ifadelerini kullandı.

cumhurbaskani-erdogan-buyuk-ve-guclu-turkiyenin-yolunun-kesilmesine-riza-gostermeyecegiz-6819-dhaphoto10-001.jpg

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dünyanın küresel, siyasi, ekonomik düzeninin yeniden biçimlendiği şu dönemi istikrar ve güven iklimini koruyarak değerlendirdiğimizde zirveye çıkmış olacağız."

20210826-2-49769749-68214752.jpg

'Türkiye'yi gelişmiş ülkeler ligine getirdik'

Erdoğan istikrar ve güven korunduğunda Türkiye'nin zirveye çıkacağını söyleyerek "Geri kalmışlık, hak ve özgürlük eksikliklerini milletimizle birlikte 19 yıl gibi kısa bir sürede gidermeyi başardık. Eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, ulaşımdan enerjiye, tarımdan sanayiye, spordan savunmaya, her alanda ülkemizi gelişmiş ülkeler ligine kadar getirdik inşallah. Dünyanın küresel siyasi ve ekonomik düzeninin yeniden biçimlendiği şu dönemi de istikrar ve güven iklimini koruyarak değerlendirdiğimizde Allah'ın izniyle artık zirveye çıkmış olacağız. Malazgirt Zaferi'nin bininci yıl dönümü olan 2071'i uzun vadeli vizyonumuzun sembolü olarak belirlememizin gerisinde bu anlayış vardır. Bazıları bu ülkenin ve milletin bırakınız 50 yıl sonrasını, 50 dakika sonrasını bile düşünmüyor, bunun sorumluluğunu hissetmiyor olabilir ama bizim vizyonumuz işte budur. Hayali olmayanın hedefi, hedefi olmayanın yolu olmaz. Davası hak olanın yardımcısı haktır, hak olan davada zafer muhakkaktır" dedi. 

 

Kaynak:AA

Etiketler :