Türk yetkili: Irak'taki üs sayımızı artıracağız

Türk yetkili: Irak'taki üs sayımızı artıracağız
Kuzey Irak'ta devam eden operasyonlarla ilgili Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Irak'taki geçici üs sayısını artırmayı planladıklarını ve operasyonların devam edeceğini ifade etti.

Türkiye, Kuzey Irak'ta Pençe-Kaplan operasyonunu başlattıktan sonra Bağdat'taki büyükelçi iki kez Irak Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Bakanlık, büyükelçiye nota verirken Türkiye'nin bombardımanı durdurmasını ve güçlerini Kuzey Irak'tan çekmesini istedi. Verilen notada, sınırdaki güvenlik sorununun Türkiye'den kaynaklandığı söylendi.

Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili ise sınır güvenliğini sağlamak için Irak'taki geçici üs sayısını artırmayı planladıklarını ifade etti.

Yetkili, operasyonun amacının terör örgütü PKK'nın güçlerini, rotalarını ve lojistik kabiliyetlerini yok etmek amacıyla başlatıldığını belirtirken, operasyonun Iraklı yetkililerle yapılan görüşmelerin ardından başlatıldığını ifade etti.

Yetkili, "Şu an 10'dan fazla geçici üs var, yenileri oluşturulacak" derken operasyonların da hedeflerine ulaşana dek devam edeceğini vurguladı.

Etiketler :